Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

695 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
1 095 kr/pers för icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 27 september.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.
Vid övriga event utgår full avgift vid utebliven närvaro.

Vi avslutar med gemensam lunch!

Identitetskapning, phishing och live demo av DarkNet

Hur ska man som enskild organisation kunna hänga med i utvecklingen när det kommer till cybersäkerhet och vilka är de rådande övergripande trenderna? Under seminariet kommer vi att gå igenom:

  • Trender inom cybersäkerhet – Vilka är de kriminella och vad har de för motiv?
  • Identitetskapning – Så lätt kan du bli av med ditt användar-id och lösenord. Vi simulerar med två datorer parallellt så att du kan följa både förövare och offer
  • Phishing – Så går det till. Vi simulerar en attack med datorer och visar på två skärmar vad som händer
  • DarkNet – Vi visar det ”dolda” internet, där allt kan köpas (oftast med bitcoin), pass, lönnmord, körkort, kortuppgifter, identiteter med mera

Seminariet riktar sig till alla som är intresserade av cybersäkerhet oavsett tidigare kunskapsnivå. Seminariet innehåller information om övergripande trender och live demo av tre vanliga tillvägagångssätt inom cyberkriminalitet.

Cyber Security eller cybersäkerhet är ett växande intresseområde för både företag, myndigheter och andra organisationer – givetvis även för oss som privatpersoner. Kort sagt för alla som äger eller har tillgång till information som kan vara av intresse för mindre nogräknade externa parter. Riskerna är många, och tillvägagångssätten för de kriminella är under ständig utveckling. Frågan om cybersäkerhet har ytterligare hamnat i fokus genom tillkomsten av olika regelverk som NIS-direktivet, GDPR och säkerhetsskyddslagen som belyser just informations- och cybersäkerhet ur olika perspektiv.

Föreläsare är specialisterna Christina FalkHugo Harming och Daniel Kåberger från Transcendent Group – var och en med över 20 års erfarenhet inom både strategisk och operativ informations- och cybersäkerhet.

Ta med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget.
Välkommen!

0