Datum / Tid


Plats

Bærtlingsalen, Visionen, Högskolan i Halmstad

Pris

Kostnadsfritt.

Sista anmälningsdag 26 februari.

Inbjudan till näringslivsseminarium

Hållbar vänskap, hållbart välstånd
– om nya chanser till dansk-svensk samverkan

Halland har en historiskt stark relation till Danmark, inte minst inom näringsliv och innovation. Genom sekler har handel och företag utvecklats, idéer har fått spridning, och vänskap och välstånd har stärkts.

Och nu öppnas nya möjligheter!

Från 2019 är Halland medlem i Greater Copenhagen, en gränsöverskridande plattform för samverkan och hållbar tillväxt. Och 2020 öppnas en ny färjelinje mellan Halmstad och Grenå. Ett projekt med stor potential för turism och hållbara transporter.

Vad betyder de nya, starkare banden till Danmark för det halländska näringslivet? Hur kan vi tillsammans främja hållbar utveckling och innovation?


Ur programmet:
Ove Ullerup, dansk ambassadör i Stockholm, och Fredrik Jörgensen, svensk ambassadör i Köpenhamn, ger perspektiv på potential och utmaningar i det dansk-svenska samarbetet.

Stephan Müchler, vd, Sydsvenska Handelskammaren och Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren, bidrar från regional utgångspunkt.

Johan Wessman, vd, Öresundsinstitutet, berättar om Greater Copenhagen, och Tony Michaelsen, Trade Director, Stena Line, om den nya färjelinjen.

Från Halland deltar landshövding Lena Sommestad, regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson, och kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Jonas Bergman.

Det blir också paneldebatt om hur det dansk-svenska samarbetet kan fortsätta att utvecklas och bidra till tillväxt och utveckling i Halland.

Moderator är Selma Sedelius, kommunikationschef, Högskolan i Halmstad.

Evenemanget är en del av det dansk-svenska jubileumsåret 2018-2019, #jubileum400, till minne av bland annat Kungamötet i Halmstad 1619.


Varmt välkommen till ett dansk-svenskt seminarium om framtida möjligheter!
Vid frågor, kontakta julia.jonsson@halmstad.se

0