Datum / Tid


Online

Livesänt webbinarium via zoom

Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till något av våra nätverk, Hållbarhetsnätverket eller Trade Network.
Vi tar löpande emot nya deltagare till nätverket!

Kontakta oss gärna för mer information. Elisabeth Axelson (Hållbarhetsnätverket) eller Mariette Gunnarsson (Trade Network – för dig som arbetar med internationell handel).

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
995 kr/pers för icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 13 september kl 08:00

Eventet kommer att sända via Zoom.
Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Klimatomställning & transporter – detta händer i Asien

Världens omställning mot Netto noll är i full gång. Medan vi här i Sverige och Europa är fullt upptagna med att förstå och implementera alla nya lagkrav och beslut från EU:s Green Deal händer det samtidigt mycket i andra delar av världen. Under detta webbinarium lyfter vi blicken och fokuserar på trender och insatser i den gröna omställningen som sker på andra sidan jordklotet. Är EU/Sverige så långt fram och ambitiösa i klimatfrågan som vi verkligen tror – eller vad händer i Asien? Och hur ställer sig länder i Asien till EU:s initiativ inom den gröna omställningen?

Live från Bangkok får du lyssna till Mattias Goldmann, en av Sveriges mest tongivande profiler inom hållbarhetsfrågor, som belyser den gröna omställningen i Asien med fokus på transporter.

Hur ser arbetet med klimatomställningen av transportsektorn ut i Asien?
Hur förhåller sig Asien till alla nya initiativ och lagförslag som kommer från EU:s gröna giv bl.a. införandet av CBAM/Klimattullar (Carbon Border Adjustment Mechanism)?

Välkommen med din anmälan!


Mattias Goldmann är både egenföretagare inom Goldmann Green samt arbetar på 2030-sekretariatet som han grundade 2013. Mattias Goldmann var tidigare vd för tankesmedjan Fores, talesperson för Gröna Bilister och hållbarhetschef för Sweco. Han har länge varit en av de mest tongivande i svensk klimat-, miljö-, energi- och transportdebatten. Han bor numera i Thailand med sin fru som är förstesekreterare på svenska ambassaden i Bangkok. Han placerades i topp 5 av de mest hållbarhetsmäktigaste personerna under 2022 av Aktuell Hållbarhet.

0