Datum / Tid


Plats

Luma Metall, Amerikavaegen 5, 393 56 Kalmar

Pris

Kostnadsfritt och enbart öppet för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.

OBS: Begränsat antal platser – först till kvarn gäller.

Sista anmälningsdag är den 9 maj.

Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 300kr.

Fullsatt – Luma Metall – tråd tunnare än ditt hårstrå!

Företagsbesöket är fullsatt men vi har en väntelista. Anmäl dig nedan för att hamna på listan. Vi meddelar så fort vi kan om du får en plats.

Luma Metall tillverkar trådar som är så tunna att du behöver mikroskop för att se dem. Trådarna kan beläggas med olika material t.ex. guld, koppar, rostfritt, tungsten, molybden allt beroende på vad de ska användas till. Företagets produkter kräver samarbeten med världsledande forskningsinstitut världen över och de har nära samarbeten med olika universitet.

I över 80 år har företaget funnits i Kalmar och exporterar världen över. Trådarna används i flera olika branscher och för helt olika ändamål. Exempelvis kan trådarna användas i produkter såsom antenner för kommunikation i rymden, detektorer i säkerhetsområden (hamnar, flygplatser), lampor, medicinsk utrusning, laddare, musikinstrument (fioler, harpor) men även i partikelacceleratorer som bl.a. används i den stora CERN-anläggningen.

Mats Holmqvist och Ulrik Palmqvist med kollegor på Luma Metall bjuder in till ett spännande företagsbesök där vi får lära oss mer om Luma, företagets resa och nuvarande satsningar och utmaningar.

OBS. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller!

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Varmt välkommen!

0