Datum / Tid


Plats

Hotel Noble House, Per Weijersgatan 6, Malmö

Pris

200 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
300 kr/pers för icke-medlemmar.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande och först till kvarn gäller.

Sista anmälningsdag är den 14 november.

Nätverket för VD-assistenter

Kristina Kappelin – om Italien, påveval, Villa San Michele och om konsten att skriva böcker

SVT:s Italienkorrespondent Kristina Kappelin blev tidigare i år utsedd till ny vd och intendent för kulturcentret Villa San Michele på Capri.

– Det här är ett drömjobb. För mig är detta en spännande och ny utveckling i mitt yrkesliv, säger Kristina Kappelin.

Kristina Kappelin har rapporterat från Italien i ett trettiotal år. Hon har även skrivit böcker, bland annat om Rom och om den nuvarande påven Franciskus. Med sin långa erfarenhet av Italien planerar hon att tillsammans med sina medarbetare göra villan till ett levande centrum för europeisk kultur.

Byggdes av Axel Munthe
Villa San Micheles trädgård fick nyligen ett prestigefyllt pris som Italiens vackraste trädgård. Men platsen är också känd bland många kulturarbetare och forskare som via stipendier fått bo och arbeta i villans gästbostäder uppe på toppen av Capri i orten Anacapri. Den svenske läkaren och författaren Axel Munthe byggde huset på 1890-talet och hans verk ”Boken om San Michele” blev en bästsäljare, översatt till ett fyrtiotal språk.

Axel Munthe donerade anläggningen till staten och den drivs nu av stiftelsen San Michele för att främja och fördjupa Sveriges kulturella band med Italien.

Kristina kommer exklusivt för oss att berätta om sitt spännande yrkesliv, om Villa San Michele och om konsten att skriva böcker.

Vi träffas denna gång på nyrenoverade Hotel Noble House. Och vi håller oss kvar vid Italien så efter föredraget bjuds det på italiensk gourmetpizza, vin och mingel. Det blir också en vandring i hotellets nya, roliga konferensavdelning med ett litet annorlunda tänk!

Välkommen!

0