Datum / Tid


Plats

Digitalt men även med viss publik i Handelskammarens lokaler på vån 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

Kostnadsfritt men anmälan krävs. Eventet sänds live digitalt men vi erbjuder även ett begränsat antal platser för publik i Handelskammarens lokaler. Först till kvarn!

Delta på plats – anmäl dig senast den 16:e mars: Anmälningslänk på plats
Delta digitalt – anmäl dig senast den 18:e mars kl.8.00: Anmälningslänk digitalt

För dig som deltar i publiken på plats: Vi ber dig vara på plats senast 9.45 men det finns möjlighet att mingla från 9.20.

För dig som deltar digitalt: Vi sänder live via plattformen zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Medlarens verktygslåda – så hittar medlaren lösningen parterna inte ser

Som medlare gäller det att hjälpa två tvistande parter att hitta en lösning som båda parterna kan acceptera. Medling kallas därför inte sällan affärslivets diplomati. Det finns många fördelar med att använda medling som tvistelösningsmetod.

Kostnadseffektivt: En medlare löser i regel tvisten på en dag vilket är betydligt snabbare än ett domstolsförfarande eller skiljeförfarande. Kostnaden är även betydligt lägre än ett skiljeförfarande.

Relationsbevarande: En medlare har större möjligheter att hitta en lösning där båda parterna blir nöjda och där även en fortsatt affärsrelation kan räddas. Detta i och med att medlaren inte är bunden till att hitta en rent juridisk lösning utan kan väga in andra faktorer som parterna värdesätter högre.

Konstruktivt: I en medling får parterna kontroll över tvisten och med hjälp av medlaren kan parterna själva hitta en lösning som de båda kan acceptera.

Men hur tänker en medlare och vilka metoder använder de för att hitta lösningar till svårt infekterade tvister? Oavsett om det är en miljontvist eller en avtalstvist på ett mindre värde.

Vi får lyssna till två av Sydsveriges mest erfarna medlare som delar med sig av sina erfarenheter och hur de arbetar. Du kommer bland annat få höra om svårt infekterade miljontvister som gått i flera rättsliga instanser men där medling till slut lyckats lösa tvisten till mindre avtalstvister där medling använts för att hitta en lösning åt parterna.

Lina Bergkvist modererar ett samtal mellan medlarna Magnus Ramberg och Nicklas Söderberg som delar med sig av sina erfarenheter av att framgångsrikt lösa tvister med hjälp av medling.

Magnus Ramberg är advokat på Advokatfirman Lindahl och Nicklas Söderberg är chefsrådman, Helsingborgs tingsrätt. Båda även aktiva medlare.

Samtalet modereras av Lina Bergkvist, advokat på Zellberg Advokatbyrå.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0