Datum / Tid


Plats

Modig Machine Tool, Prästkragevägen 3, Kalmar

Pris

Kostnadsfritt och enbart öppet för för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 17 september.

Utebliven närvaro utan avanmälan vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Modig Machine Tool – Tomorrow’s Technology Today

I helt nybyggda lokaler i Kalmar satsar nu familjeägda Modig Machine Tool för framtiden. Företaget är idag en världsledande leverantör av nischade höghastighetsmaskiner till bland annat flygplansindustrin. Tidigare i år kunde de även leverera världens längsta palletsystem.

Inom flygindustrin har man idag kunder såsom Airbus, SAAB, Embraer, Gulfstream, Bombardier, Spirit AVIC, Cessna and Sikorsky. I de specialbyggda maskinerna som Modig Machine Tool konstruerar kan deras kunder producera sina delar i en extremt hög hastighet. De har fått utmärkelser bl.a. Boeings leverantörspris för ”Supplier of the year, Outstanding Performance Award”.

Företaget som grundades 1947 av de fyra bröderna Modig leds idag av David Modig, tredje generationen. Vi kommer att få lyssna till David som berättar om företagets resa och framtida satsningar. Besöket avslutas med en rundvandring i de nya lokalerna.

Är du redan nu nyfiken på deras maskiner? Kolla gärna in filmen som visar hur de 2017 slog världsrekord i fräsning med en av sina maskiner.

Varmt välkomna till ett spännande företagsbesök hos ett av Handelskammarens medlemsföretag. Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget.

0