Datum / Tid


Plats

Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget, Helsingborg, Sverige

Pris

Kostnadsfritt.

Utebliven närvaro vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Näringslivsfrukost Helsingborg – Fehmarn bält-förbindelsen en gamechanger

Välkommen till en spännande näringslivsfrukost med fokus på infrastruktur! Värdar denna gång är vi på Sydsvenska Handelkammaren.

Dagen inleds med att vi tar pulsen på Helsingborg Stads nye Kommunikations- och näringslivsdirektör, Fredrik Wahrolén för att sen gå vidare till dagens huvudtema – Fehmarn bält-förbindelsen.

2029 är den på plats – den nya fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Inom en fyratimmarsradie kommer vi då att nå en marknad på 12 miljoner människor, vilket är en stor ökning av den sydsvenska marknaden. Att resa till Hamburg kommer ta ca 3,5 timme från Helsingborg.

Lyssna till Ellen Dahl som är Regionchef Policy södra Halland och Skåne på Handelskammaren. Ellen kommer att lära oss mer om Fehmarn Bält-förbindelsens betydelse för Sydsverige, hur den kommer att öppna upp för nya affärsmöjligheter och skapar en ny port mot Europa.

Vi avslutar med en diskussion med representanter från bolag i olika branscher, som berättar om vilka möjligheter de ser med den nya förbindelsen.

  • Annika Birkfeldt, General Manager Elite hotel Marina Plaza – besöksnäringens möjligheter
  • Karsten Deppert cofounder Mindpark, serieentreprenör  – visionärens perspektiv
  • Jörgen Eriksson VD Catena AB – logistikbranschens påverkan

Morgonen avslutas med eftersnack för den som har tid och lust att hänga kvar en stund!


Hbg Frukost är platsen för det naturliga mötet mellan näringsliv, akademi och offentlig verksamhet – och här är sista chansen innan sommaren. Denna morgon håller vi till på Marina Plaza. Från kl 07.15 är kaffet serverat och möjligheterna till nya utvecklande kontakter oändliga. Frukosten är ett samarbete mellan Helsingborgs Stad, Sydsvenska Handelskammaren, Svenskt Näringsliv och Företagarna.

0