Nätverket för VD-assistenter

Vi möter Regeringskansliets förlängda arm i Bryssel och lär oss mer om EU

Sveriges ständiga representation vid EU – Representationen är Regeringskansliets förlängda arm i Bryssel. Att få största möjliga genomslag för svenska intressen i EU är den viktigaste uppgiften. EU-representationen är Sveriges största utlandsmyndighet med cirka 120 medarbetare. Här arbetar tjänstemän från Regeringskansliets alla departement.

Sveriges EU-representation är i första hand en förhandlingsorganisation. Handläggare och chefer deltar i det dagliga förhandlingsarbetet i Europeiska ministerrådets arbetsgrupper och i de ständiga representanternas kommitté som förbereder ministermöten och toppmöten mellan ledarna för EU:s medlemsländer.

För tillfället ligger stort fokus på förberedelser inför Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd våren 2023 samt ökat tryck på EU att visa handlingskraft i utrikespolitiken.

Charlotta Eriksson, handläggare press och kommunikation, kommer ta oss bakom kulisserna i denna mytomspunna men maktfulla myndighet. Det blir en exklusiv up-date där vi får en inblick i vad som är på G inom EU sett med svenska ögon.

Denna gång träffas vi helt online. Lika inspirerande och lärorikt som vanligt.

Självklart får du möjlighet att ställa dina frågor till Charlotta Eriksson under mötet men ännu bättre om du skickar dem i förväg till marie.voss@handelskammaren.com

Varmt Välkommen!

Mötet kommer att bevakas av Executiveeffect – en digital nyhetssajt med nyheter för dig som arbetar närmast ledningen.

0