Paus – om konsten att göra något annat

När det verkar som att man inte gör något alls, det är ofta då det händer. Man sover på saken, tar en kopp kaffe eller går på promenad med hunden. Pauser behövs för att du ska kunna återhämta dig, reflektera och planera. Pauserna är fyllda med ostyriga tankar som påverkar det som händer efteråt och förändrar synen på det som hände innan.

Tekniken och tidsandan gör det ännu lättare att undvika pausen. Telefoner och datorer gör att vi kan jobba jämt och överallt. 24-timmarssamhället stannar aldrig. Vi fyller våra kalendrar, gör långa att-göra-listor och stressar vidare, som om pauser var något dumt och dåligt. Men det är tvärtom. En paus hjälper oss att få det där gjort som vi pausar ifrån.

Patrik Hadenius, känd språkvetare och välkänd entreprenör i tidningsbranschen kommer till oss och berättar om de bästa sätten att pausa och förklarar också varför vi bör ta kommandot över vår tid och stanna upp.

Patrik Hadenius är förutom språkvetare, publicist och en ofta anlitad föreläsare och moderator. Han var fram till våren 2018 chefredaktör för Forskning & Framsteg, Sveriges främsta populärvetenskapliga magasin, samt för Språktidningen, som han grundade 2007. Han har också varit chefredaktör för Modern Psykologi, Modern Filosofi och Populär arkeologi. Patrik Hadenius skrev fram till 2017 regelbundet språkkrönikor i Dagens Nyheter.

Boken ”Paus – konsten att göra något annat” av Patrik Hadenius är ett riktigt bra julklappstips till dig eller dina närmaste. Boken finns att köpa både inbunden eller som pocket antingen på Akademibokhandeln eller på Adlibris & Bokus.

Vi träffas denna gång helt digitalt, länk kommer att skickas ut i god tid före mötet.
Ta fram ditt bästa julkaffe så lär vi oss konsten att pausa ordentligt!

Varmt välkommen!

0