Saft AB – ger kraft till världen

Redan år 1900 slog Waldemar Jungner, grundare till det som idag kallas Saft AB i Oskarshamn, världsrekord med sin elbil på Stockholms gator. Till fabriken i Oskarshamn kom bolaget 1915 och sedan 2016 ingår man i den franska olje- och energikoncernen Total.

Det är mycket högteknologiska batterier som man tillverkar inom Saft koncernen och de används i de flesta branscher. Allt från inom flyg, rymd och satelliter, medicinteknisk utrustning, olika transportmedel till reservkraft för industrier och sjukhus.

Anläggningen i Oskarshamn med sina ca 500 anställda är idag den enda serietillverkaren av batterier i Sverige, vilket gör detta till lite av Sveriges battericentrum. Från Oskarshamn skeppas batterier till hela världen och ca 99% går på export.

Företaget har tillverkat världens kraftfullaste batteri till Alaska vilket har gjort att de omnämns i Guiness rekordbok.

Under förra året levererade man reservkraftsbatterier för ca 360 miljoner kronor till tunnelbanan som byggs för fotbolls VM 2022 i Qatar.

Mari Kadowaki, VD, tar emot oss på vårt företagsbesök. Hon kommer att berätta mer om företaget. Vi avslutar med en rundvandring.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

Kategoriserad i Företagsbesök, Kalmar län