Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på vån 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

Kostnadsfritt. OBS. Vid avanmälan efter den 4 mars samt vid utebliven närvaro debiteras 300kr.

Sista anmälningsdag 1 mars.

I samband med föreläsningen finns möjlighet att förboka ett kortare enskilt möte för företagsspecifik diskussion. Är du intresserad av ett enskilt möte – maila Mariette Gunnarsson.

Sydkorea affärsmöjligheter och affärsklimat

Om det någonsin varit läge för svenska små och medelstora företag att närma sig Asien är det nu. Asien är för närvarande motorn för världens BNP-tillväxt, genererar över 50% av den globala tillväxten och över 50% av världens befolkning bor där. 22 av världens 37 megacities med mer än 10 miljoner invånare finns där. År 2020 kommer här att finnas den största medelklasspopulationen i världen. Konsumtionen i Asien har fördubblats det senaste decenniet och överträffade nyligen Europa, samt förväntas gå om USA inom 5 år som den största konsumentmarknaden i världen.

För flertalet svenska företag är dock Sydkorea fortfarande en relativt okänd marknad. I media rapporteras mest om grannen Nordkorea. Mindre känt är att Sydkorea är världens elfte största ekonomi och Sveriges tredje största exportland i Asien. 2019 är även 60-års jubileumsår för 60 år av diplomatiska relationer mellan länderna, vilket kommer att uppmärksammas.

På seminariet kommer Jakob Hallgren, Sveriges ambassadör i Sydkorea, och Johan Chun, Business Swedens landschef, att belysa fakta och ge insikter om en dynamisk marknad med tillväxtpotential. Du får även lyssna till Douglas Musiolik, Area Sales Manager TePe Oral Hygiene Products, som berättar om företagets satsning på den sydkoreanska marknaden.

Områden som kommer att beröras är:

  • Relationen till grannen Nordkorea, geopolitik i Östasien
  • Moon-administrationen och dess policies, påverkan på samhälle och arbetsmarknad
  • Affärsmöjligheter för svenska företag, planerade event i Korea under året
  • Framgångsfaktorer och konkreta råd för att lyckas med affärer i Korea

Stephan Müchler, generalkonsul för Sydkoreas konsulat i Malmö, hälsar välkommen och modererar.

I samband med föreläsningen finns möjlighet att förboka kortare enskilda möten för företagsspecifik diskussion. Är du intresserad av kortare enskilt möte – maila Mariette Gunnarsson.

Detta seminarium sker i samarbete mellan Handelskammaren, Business Sweden och Invest in Skane.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

0