Datum / Tid


Plats

Elite Stadshotellet Växjö, Kungsgatan 6, Växjö, Sverige

Pris

Kostnadsfritt för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.

Vi bjuder på en enklare lunch.

Sista anmälningsdag är den 6 september. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Observera att vid utebliven närvaro utan avanmälan vid kostnadsfritt event debiteras 300kr.

Nyfiken på vår nye regionchef och Sydsveriges egen 100-lista – Växjö

För ökad kompetens och mångfald i Sydsveriges bolagsstyrelser

För ett år sedan lanserades Sydsvenska Handelskammarens 100-lista. Ett konkret initiativ som manar till handling! På listan synliggörs kompetenta och erfarna kvinnliga kandidater lämpade för styrelseuppdrag, advisory board och liknande.

Jämställdhet i bolagsstyrelser är en kompetens- och hållbarhetsfråga som är högaktuell. För att öka andelen kvinnor i styrelserna krävs engagemang från både män och kvinnor.

Vi undersöker vad som hänt med initiativet. Vilka effekter har den gett, och vilka reaktioner har Handelskammaren och kvinnorna på listan mött?

Ulrika Dieroff, initiativtagare och chef för Affärsservice på Handelskammaren, berättar om bakgrunden till listan och hur den kan användas när ditt företag söker ny styrelsekompetens. Du kommer även att få lyssna till en av kvinnorna på listan i din region.

Kronoberg: Sofia Svensson, Lammhults Design Group
Kalmar: Louise Östlund, Kalmar Science Park
Blekinge: Katarina Skantze, Karlskrona Lampfabrik

Möt vår nye regionchef

Utöver 100-listan kommer du även få lära känna vår nye regionchef för Affärsservice i Kronoberg, Kalmar och Blekinge – Johan Andersson. Johan kommer att berätta om sin bakgrund och vad han ser fram emot i sin nya tjänst. Han kommer även att presentera några av våra aktiviteter för hösten 2019.

Vi ser fram emot att träffa dig och hoppas att du har möjlighet att komma. Ta gärna med en kollega, inbjudan gäller alla på företaget.

Välkommen!

0