Upptäck kraften i OBM – frigör potentialen i din organisation

Vill du bli en ledare som inspirerar och driver framgång?

OBM – Organisational Behavioral Management ger dig verktygen för att förstå och utnyttja den beteendedynamik som uppstår i din organisation. Lär dig hur du kan inspirera dina medarbetare, förstå deras behov och skapa en arbetsmiljö där alla trivs och presterar på topp. Denna föreläsning är ett måste för dig som vill utmana gamla strukturer och hitta nya effektiva sätt att leda din organisation in i framtiden.

Inspirerande innehåll

  • Vem är jag som ledare, vad är ledarskap?
  • Vem har jag förmånen att leda?
  • En organism, inte en organisation. Förändring är nödvändig, positiv och konstruktiv för en levande och resultatbaserad verksamhet.
  • OBM principer och grundpelare.
  • Hur blir vi den attraktiva arbetsplatsen där människor vill arbeta, där rekrytering och bibehållande av medarbetare inte är en utmaning.
  • Behålla företagsidentitet, värdegrund och vi-känsla när arbetslaget är utspritt.

Ingen går oberörd från denna inspirerande föreläsning med Ulf Lidman från Ulf Lidman Training. Här utmanas du till nytänkande. Är våra organisationsscheman och stuprörsorganisationer förlegade? Vad är det mest effektiva sättet att guida en organisation framåt?

Missa inte chansen att revolutionera ditt ledarskap och din organisation!

Om föreläsaren

Ulf Lidman

Ulf har över 40 års erfarenhet av professionella möten med människor. Erfarenheterna av alla möten är många och djupa. Att se människan, den enskilda individen, är avgörande. Först då kan du vara en god ledare, vägledare och mentor.

◉ Två magisterutbildningar i tvärkulturellt ledarskap och psykoterapi.

◉ Studerat ledarskap, konflikthantering och Organizational Behavioral Management vid Harvarduniversitetet i Cambridge, USA

◉ Specialiserad på att integrera evidensbaserade förhållningssätt med ledarskapsteori och praxis.

◉ Specialistkompetens inom tvärkulturella möten relaterade till ledarskap och hantering av konflikt, mental ohälsa, missbruk och relationella utmaningar med erfarenhet av arbete över fyra kontinenter.

◉ Samarbetar kontinuerligt med näringsliv, offentliga förvaltningar och verksamheter.

0