Datum / Tid


Plats

Orbit One AB, Fridhemsvägen 15, Ronneby

Pris

Kostnadsfritt men anmälan krävs. Öppet för alla företag.

Under eftermiddagen serveras en enklare fika. OBS. Glöm ej ange eventuella allergier när du gör din anmälan.

Anmäl dig senast den 15/9. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Upptäck Polen som exportmarknad – Ronneby

Funderar ditt företag på att satsa på nya exportmarknader? Då bjuder vi in till en kostnadsfri föreläsning där du kan upptäcka Polen och vilka exportmöjligheter denna marknad erbjuder för svenska företag. Du får även lyssna till lokala företag som delar med sig av sina erfarenheter kring affärskulturella skillnader och hur det är att vara verksam i Polen.

Polen är en stor och snabbväxande marknad i vår geografiska närhet. Samtidigt finns en stor exportpotential för svenska företag att upptäcka. Faktum är att svensk export per capita fortfarande är mindre till Polen än till Baltikum. Under denna eftermiddag får du höra om exportmöjligheterna och ta del av praktiska erfarenheter.

Mattias Lindgren från Business Sweden presenterar affärsmöjligheter för svenska företag på den polska marknaden. Han berättar om förutsättningar för nearshoring och etablering av produktionsanläggningar samt de möjligheter som går att dra nytta av genom omfattande EU-stöd.

Anders Carlsson från Lars Carlsson Trävaru AB berättar hur företaget började sin export till Polen. Utmaningar de mött och möjligheter de ser att utveckla sina affärer.

Mattias Lindhe från Orbit One som är ledande kontraktstillverkare av elektronik och elektromekanik har haft tillverkande verksamhet i Polen sedan 2009. Mattias berättar om hur det är att verka på den polska marknaden och skillnader i affärskultur.

På plats finns även flera representanter från aktörerna inom Regional Exportsamverkan Blekinge: Almi, Business Sweden, Enterprise Europe Network, SEK, EKN, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren och Region Blekinge.

Eventet är kostnadsfritt och arrangeras av Regional Exportsamverkan Blekinge samt projektet Southern Sweden International vilket är ett nätverk av aktörer som alla arbetar för att hjälpa och stötta företag från Blekinge som vill starta sin internationaliseringsresa, utöka sina exportaffärer eller skapa nya kontakter utanför Sveriges gränser. Flera aktörer kommer att vara på plats under föreläsningen och berättar avslutningsvis kort om hur de kan hjälpa företag vid en exportsatsning.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0