Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt.

Länk kommer att skickas ut dagen före webbinariet!

Välkommen på Digitalt Informationsmöte

Ny yrkesutbildning som ska locka vuxna att utbilda sig till ett arbete inom industrin – i sydvästra Skåne

Många tillverkande företag i Sydvästra Skåne har svårt att hitta utbildad personal. Med förebild från andra delar av Sverige satsar Handelskammaren och Malmö stad tillsammans på ett nytt utbildningskoncept för att locka fler vuxna att utbilda sig inom industrin. På flera orter i Sverige har man framgångsrikt utbildat medarbetare till industrin genom lärlings och traineekoncept där företagen både är med och formar och påverkar utbildningen och deltar aktivt i urvalet av sökande. Nu gör vi samma satsning här.

Om utbildningen

Utbildningen består av en skolförlagd basutbildning i cirka 12 veckor och ger en grundläggande introduktion till att arbeta inom industrin. Därefter genomförs resten av utbildningen ute på företagen som lärling/trainee. Lärlingsdelen pågår i cirka 30 veckor och är förlagd till ett företag. För företagen är det möjligt att lära känna en möjlig framtida medarbetare och vara med och forma utbildningen samtidigt som det formella lärandet garanterar en gedigen basutbildning. Utbildningen motsvarar det gymnasiala industritekniska programmet och det finns möjlighet att forma utbildningen mot flera inriktningar, t.ex. underhåll, svets och maskinteknik.

Välkommen på ett informationsmöte där vi berättar mer. Representanter från Handelskammaren, Veldi utbildning och Malmö stad berättar om satsningen. Har du inte möjlighet att komma men vill veta mer får du gärna kontakta Erik Ehn Blomgren på Handelskammaren.

Varmt välkommen med din anmälan!
0