Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är med i Trade Network, vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Nyfiken? Kontakta Mariette Gunnarsson för mer information.

Kostnadsfritt för deltagare från ett av Transportindustriförbundets medlemsföretag.

495 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
745 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 27 januari kl 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Så förändrar EU:s Mobilitetspaket transportsektorn

I början av 2022 genomfördes den andra och mer omfattande delen av EU:s Mobilitetspaket. En lagstiftning som syftar till att skapa likvärdiga konkurrensvillkor och enhetliga arbetsvillkor inom den europeiska transportsektorn. Ett paket vars innehåll påverkar både den som köper transporter och den som utför transporter. Redan nu kan vi se att paketet tillsammans med de skenande drivmedelspriserna gjort att priserna på godstransporter ökat på den svenska marknaden.

Hur påverkar paketet utvecklingen för transporter på sikt i Sverige och i övriga EU? Vilken påverkan får det på tillgången till transporter i Sverige? Kan det på sikt påverka företags logistikkedjor?

Under detta webbinarium får vi en kort bakgrund till Mobilitetspaketet, en genomgång av innehållet i paketet och hur det införlivats i Sverige. Våra föreläsare lyfter upp praktiska konsekvenser både för transportköpare och transportörer.

Viktiga nyheter i lagstiftningen är det utökade beställaransvaret, utstationeringsdirektivet och de nya cabotagereglerna vilket alla berörs under föreläsningen.

Föreläsare är Håkan Nilsson, branschchef Transportindustriförbundet och Maria Lindh, näringspolitisk expert på transporter och EU-rätt på Transportföretagen.

Eventet är ett samarrangemang mellan Transportindustriförbundet och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Varmt välkommen med din anmälan.

0