Datum / Tid


Online

Livesänt webbinarium via zoom

Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till Trade Network, vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Vi tar löpande emot nya deltagare. Kontakta gärna Mariette Gunnarsson för mer information.

595kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 25 maj 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Status svensk ekonomi – vart är vi på väg? med Annika Winsth

Listan på utmaningarna för svensk ekonomi går att göra lång och flera osäkra faktorer i vår omvärld gör det svårt att bedöma hur utvecklingen kan bli på sikt. Vi har bjudit in Annika Winsth, välkänd chefsekonom på Nordea, för att diskutera status i svensk ekonomi och vart vi är på väg.

Annika ger inledningsvis en lägesrapport av svensk ekonomi och vilka faktorer i vår omvärld som hon nu anser är särskilt viktigt att följa. Hon kommer därefter bland annat diskutera:

  • Rekordinflationen – vilka faktorer blir viktiga för att få ner inflationen i Sverige?
  • Stigande räntor – hur påverkar det högre ränteläget svensk ekonomi och vad kan vi förvänta oss av Riksbankens penningpolitik framöver?
  • Den svaga svenska kronan – varför har svenska kronan blivit så svag och vilken utveckling kan vi förvänta oss framöver?
  • Tillväxten i svensk ekonomi. Sverige spås som enda land i EU få negativ tillväxt under 2023. Varför?

Annika analyserar även hur den svenska avtalsförhandlingarna landat under våren och jämför hur det ser ut i andra europeiska länder.

Annika Winsth är välkänd chefsekonom på Nordea sedan 2008. Sedan 2018 är hon även hedersdoktor vid Ekonomihögskolan Lunds Universitet.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan

0