Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Trade Network
495 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
795 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Webbinariet sänds live och du som deltagare kommer kunna ställa frågor i en chatt.

Sista anmälningsdag är den 12:e november kl 9.00.

Webbinarium: Vad händer på momsområdet? – så påverkas företag

Just nu pågår en omfattande förändring av den svenska och europeiska momslagstiftningen. I början av året infördes de sk quick-fixes och under 2021 träder nya förändringar i kraft bl.a. som rör e-handel. Men mycket mer kommer att hända de närmsta åren efter att man på EU-nivå enats om omfattande nya förändringar på momsområdet.

Vi har därför bjudit in Johan Bengtsson från Skeppsbron Skatt för att ge ett helhetsperspektiv av pågående förändringar. Han ger inledningsvis en bakgrund till förändringarna och beskriver kortfattat de förändringar som redan införts. Därefter kommer han in på kommande förändringar som inom kort införs i svensk lagstiftning. Bland annat det sk e-handelspaketet och en genomgång av förändringarna kring omvänd skattesskyldighet i Sverige för inköp av elektronik t.ex. mobiltelefoner och bärbara datorer.

Avslutningsvis beskrivs några av de visioner och förändringar som diskuteras på momsområdet och som kan komma inom en snar framtid. Hur kan dessa påverka företag och hur kan företag förbereda sig redan nu?

Varmt välkommen med din anmälan,

0