Industritekniker – Nordvästra Skåne

Under en längre tid har tillverkande företag i Sydsverige haft svårt att hitta utbildad personal. Handelskammaren satsar därför tillsammans med ett antal kommuner och utbildningsföretag på nya moderna utbildningar för vuxna.

De nya industriteknikutbildningarna kombinerar teoretiska och praktiska moment i dess kursplan. Utbildningen specialiserar sig i både hantverk och i användningen av industriell teknik och avancerade tekniska system. Utbildningen består av två delar. En inledande skolförlagd del där man lär sig grunderna men där man också får möjlighet att besöka de företag som engagerat sig i utbildningen. Därefter gör man ett praktisk fördjupning ute på ett av företagen med möjlighet att skräddarsy utbildningen. Den totala längden på utbildningen varierar beroende på förkunskaper och inriktning.

Yrkestraineer är framtiden och en källa till ny energi och nytänkande. Vi på Hammerglass ser värdet i att ge personer möjligheten att lära sig och utvecklas i en praktisk arbetsmiljö. Genom att ta emot yrkestrainees kan vi inte bara bidra till deras professionella tillväxt, utan också forma och inspirera kommande generationer av yrkesverksamma.

– Bengt Nilsson, VD på Hammerglass

Läs mer om vad du kan göra på varje företag

Alfdex

Alfdex erbjuder spännande möjligheter och utveckling inom fordonsbranschen. Som en världsledande tillverkare av separatorsystem för luftavskiljning i motorer, har Alfdex en lång erfarenhet och expertis inom sitt område.

Som yrkestrainee hos Alfdex får du en unik chans att få en inblick i företagets innovativa arbetsmiljö och delta i spännande projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna ingenjörer och specialister som delar sin kunskap och ger dig möjlighet att lära dig och växa som professionell.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Alfdex? Skicka in din intresseanmälan här.

Automations Partner

Automations Partner är ett ledande företag inom automations- och robotteknik, med en gedigen erfarenhet och expertis inom industriell automation mot medtech. I en inspirerande arbetsmiljö ger Automations Partner medarbetare möjligheten att utvecklas.

Yrkestrainees hos Automations Partner får möjlighet att vara en del av spännande projekt som involverar avancerade automationslösningar och robotteknik. Tillsammans med erfarna ingenjörer och specialister får du möjlighet att lära dig och dra nytta av deras omfattande kunskap och erfarenhet. Genom att vara involverad i dessa projekt kommer du att få en praktisk och hands-on erfarenhet inom automationsbranschen.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Automations Partner? Skicka in din intresseanmälan här.

Celanese

Celanese är ett innovativt företag inom kemisk industri. Med sin globala närvaro och ledande ställning inom avancerade material och specialkemikalier ger Celanese en stimulerande arbetsmiljö för unga talanger att utforska och utveckla sina färdigheter.

Som yrkestrainee hos Celanese får du en unik möjlighet att få en omfattande inblick i företagets verksamhet och delta i spännande projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna forskare, ingenjörer och affärsutvecklare och lära dig av deras kunskap och erfarenhet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Celanese? Skicka in din intresseanmälan här.

Continental Bakeries

Continental Bakeries är ett dynamiskt företag inom livsmedelsbranschen som erbjuder spännande möjligheter för yrkestrainees att kickstarta sin karriär. Med sin långa historia och passion för bakverk och snacks, skapar Continental Bakeries en inspirerande arbetsmiljö för medarbetarna att växa och utvecklas.

Som en yrkestrainee hos Continental Bakeries får du möjlighet att vara en del av ett team som arbetar med att tillverka och distribuera högkvalitativa produkter till konsumenter över hela världen. Du kommer att ha chansen att arbeta med erfarna medarbetare och experter som kommer att dela sin kunskap och ge dig möjlighet att lära dig och utvecklas.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Continental Bakeries? Skicka in din intresseanmälan här.

Hammerglass

Hammerglass är en innovativ aktör inom glas- och säkerhetsbranschen och erbjuder spännande möjligheter för utveckling. Med sin banbrytande teknik och högkvalitativa produkter skapar Hammerglass en inspirerande arbetsmiljö för unga talanger att utforska och vidareutveckla sina färdigheter.

Yrkestrainees hos Hammerglass får en unik möjlighet att arbeta med företagets avancerade glaslösningar och säkerhetsteknik. Tillsammans med erfarna ingenjörer och specialister kommer du att vara en del av ett team där kunskap och expertis delas för att hjälpa dig växa som professionell. Du kommer att få en praktisk erfarenhet av att arbeta med innovativa teknologier och vara delaktig i spännande projekt inom glas- och säkerhetsområdet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Hammerglass? Skicka in din intresseanmälan här.

JBT

JBT är ett framstående företag inom livsmedels- och dryckesindustrin. Med sin ledande position inom processlösningar och teknik inom branschen skapar JBT en inspirerande arbetsmiljö för yrkestrainees att utforska och utveckla sina färdigheter.

Som yrkestrainee hos JBT kommer du att få möjlighet att vara en del av teamet som arbetar med att skapa innovativa lösningar för att förbättra produktionseffektiviteten och kvaliteten inom livsmedels- och dryckesbranschen. Du kommer att få arbeta med erfarna ingenjörer och tekniska specialister som delar sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa dig att utvecklas i din roll.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos JBT? Skicka in din intresseanmälan här.

Scandstick

Scandstick är ett innovativt företag inom marknadsföring och reklambranschen. Med sin expertis inom tryckt marknadsföring och reklamprodukter skapar Scandstick en dynamisk arbetsmiljö med goda möjligheter att växa och utvecklas.

Som yrkestrainee hos Scandstick får du chansen att vara en del av ett kreativt team som arbetar med att skapa och leverera tryckta marknadsföringslösningar till kunder över hela världen. Du kommer att få möjlighet att samarbeta med erfarna designers, marknadsförare och produktionsexperter och lära dig från deras kunskap och erfarenhet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Scandstick? Skicka in din intresseanmälan här.

WMPress

WMPress är en ledande aktör inom tryckeri- och publiceringsbranschen som erbjuder spännande möjligheter för yrkestrainees att utvecklas och blomstra i sin karriär. Med sin omfattande kunskap och användning av modern teknik skapar WMPress en dynamisk arbetsmiljö där de anställda får en djup inblick i trycknings- och publiceringsprocesserna.

När du blir en yrkestrainee hos WMPress, öppnas dörrarna till en inspirerande och kreativ arbetsmiljö där du kan utforska olika tryckmetoder, grafisk design och publiceringsstrategier. Tillsammans med erfarna tryckspecialister, designers och projektledare kommer du att samarbeta och ha en unik möjlighet att vara en del av företagets framgång.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos WMPress? Skicka in din intresseanmälan här.

Åsljunga Pallen

Yrkestrainees hos Åsljunga Pallen får chansen att arbeta inom en dynamisk och innovativ arbetsmiljö, där de kan lära sig om alla delar av träförädlingsprocessen. Från hantering av råmaterial till produktion och kvalitetskontroll, kommer du som trainee att få en omfattande inblick i branschen. Genom att samarbeta med erfarna hantverkare och specialister inom företaget kommer du att få praktisk erfarenhet och dra nytta av deras omfattande kunskaper och expertis.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos WMPress? Skicka in din intresseanmälan här.


Öppen för ansökan – anmäl dig här


Är du redo att ta nästa steg?

Vi söker dig som är redo att ta nästa steg i karriären. Som industritekniker arbetar du med att ta fram produkter inom industrin. Du arbetar med olika verktyg och maskiner samt är med och tillverkar delar till maskiner och olika komponenter.

Detta är ett yrke som passar dig som är kreativ, gillar tekniska utmaningar och att arbeta i team.
Vi söker dig som är redo att ta nästa steg i karriären. Som industritekniker arbetar du med att ta fram produkter inom industrin. Du arbetar med olika verktyg och maskiner samt är med och tillverkar delar till maskiner och olika komponenter.

Detta är ett yrke som passar dig som är kreativ, gillar tekniska utmaningar och att arbeta i team.
Läs mer om utbildningen och anmäl dig på Skånevux.se >>


Är ditt företag intresserad av att veta mer?

Kontakta Erik Ehn Blomgren för mer information
erik.ehn.blomgren@handelskammaren.com
040-690 24 10

0