Kvalitativa studier online

VÅRA SAMLADE ERFARENHETER FRÅN 15 ÅR MED KVALITATIVA STUDIER ONLINE

Välkommen till ett intressant och informativt frukostseminarium om Novus erfarenheter av att genomföra kvalitativa studier online!

På tidigt 90-tal genomfördes de första fokusgrupperna online i USA, men det tog en hel del år innan metoden kom till Sverige. För 15 år sedan fick Anna-Lena Wihlborg upp ögonen för att genomföra fokusgrupper, forum och djupintervjuer online. I praktiken introducerade Anna-Lena metoden på den svenska marknaden, och har sedan dess varit drivande i att utveckla och anpassa metoden.

I takt med att internetmognaden och vanan att kommunicera online ökat hos befolkningen i stort, och fler fått tillgång till snabbare uppkopplingsmöjligheter, så har också relevansen för den här typen av metod ökat kraftigt över tid. Idag är detta en metod som många företag och organisationer använder regelbundet, i många olika typer av uppdrag och situationer.

I dagens hektiska vardagsliv har denna metod också stora styrkor, t.ex. när vi vill nå och kartlägga målgrupper som småbarnsföräldrar, ungdomar eller höga beslutsfattare.

Kom och hör Anna-Lena berätta om sina erfarenheter från uppdrag inom sektorer som FMCG/livsmedel, healthcare, resor/hotell m.fl.

Seminariet kommer täcka in följande:
• Kort om metoden
• Styrkorna och nyttan med metoden
• Tips på konkreta användningsområden
• Några exempelcase
• Ge ny inspiration

Vi kommer också ha en frågestund, så passa på att fråga om saker du funderat på om metoden eller om det vi på Novus gör.

Var: Novus, WTC på Skeppsgatan 19 i Malmö
När: Torsdagen den 19:e september, kl. 08.30-09.30.

Frukost serveras från kl 08:00, seminarium mellan 08:30-09:30.

Anmälan sker till: anna-lena.wihlborg@novus.se senast 17:e september.

Du är hjärtligt välkommen!

0