De leder The New Boss

Av: Matilda Bengtsson.Artikeln publicerades i Sydsvenskt Näringsliv 2021 nr.1

Trots att pandemin satte stopp för fysiska träffar blev det en omedelbar succé när vi lanserade nätverket The New Boss. Nätverket finns till för dig som arbetar aktivt som ledare och som söker inspiration och utveckling. Tillsammans med våra kompetenta facilatorer, som här presenterar sig, driver vi nätverket i Malmö, Karlskrona, Kristianstad och Kalmar. Hör av dig om du vill veta mer!

Frågor

  1. Vem är du?
  2. Vad har du för vision för nätverket på din ort?
  3. Vad kännetecknar en bra ledare?

1. Jag är organisationskonsult och ”busschaufför” i Kryast i Sverige AB. Vi använder ofta bussen som metafor för att beskriva oss och i vår imaginära buss delar jag busschaufförsuppdraget med en kollega. När jag inte jobbar tränar jag, lagar mat i mitt utekök och ”friluftslivar” med familjen.

2. The New Boss ska bli levande forum där det både görs affärer men också där man kan ringa till varandra och bolla ledarskapsfrågor och utmaningar man står inför. En plats dit man längtar och som verkligen gör skillnad och bidrar till att skapa the new boss.

3. En bra ledare är någon jag vill följa, en person som är modig och som vågar vara sårbar. Någon som praktiserar tillit och förtroende och som skapar förutsättningar för mig att bli mitt bästa jag.


1. Jag arbetar som affärsutvecklare i mitt eget bolag Synergize Business Management och i Blekinge Business Incubator. Jag är också initiativtagare till ett kvinnligt chefsnätverk Q-net som funnits i 13 år och har byggt upp ett affärsnätverk i Kalifornien. Jag har ett stort intresse för bilar och hade redan som 18-åring en Mustang -67.

2. Goda relationer skapar bra resultat så jag hoppas The New Boss ska ge deltagarna värdefulla kontakter som utvecklar dem själva och sina företag. Vi kommer att ha intressanta ämnen på agendan så jag tror att vi alla kommer att lära nytt men även känna bekräftelse och boosta vårt självförtroende.

3. Som ledare är det viktigt att ha mod och självförtroende men också självinsikt och ödmjukhet. En bra ledare är en situationsanpassad coach som driver mot empowerment, en arbetsplats där alla vill vara, prestera och producera de bästa resultaten tillsammans. Vågar ta beslut, ändra beslut och ge och ta emot feedback på ett naturligt avspänt sätt.


1. Jag driver företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation och har många års ledarerfarenheter från små och stora företag. Mitt fokus är ledarskaps- och grupputveckling, coaching, utbildningar och workshops och författa. På fritiden gillar jag bland annat att cykla, läsa, umgås med familjen, vänner och fotografera. Jag har ett fotogalleri på Öland.

2. Jag vill att deltagarna skapar kontakter med varandra som de kan ha nytta av. Hoppas också att nätverket och de samtal som förs på träffarna leder till ökade kunskaper, insikter och utveckling. Något som är bra både för deltagarna och för Kalmarregionen.

3. Några styrkor som alltid är på topplistan är enligt mig att vara närvarande och lyssna, ge och bygga förtroende, kunna ha ett gott självledarskap och mod. Det är viktigt att leda styrkebaserat, d v s förstå vilka de egna styrkorna är, förstå medarbetarnas främsta styrkor och anpassa uppgifter och ansvar efter det. I dessa oroliga tider är dessutom empati extra viktigt.


1. Jag driver Framgångshuset, där team- och ledarskapsfrågor är i fokus. För mig är det viktigt att bidra med insatser som hjälper organisationer att bli/må bättre! Det mest hållbara resultatet är att få medarbetarna med sig. Utanför jobbet spelar jag padel och beachvolley och blir överlycklig när någon lagar en hemlagad middag till mig.

2. Jag vill att deltagarna ska lära känna varandra, nyttja nätverket till att byta erfarenheter och kompetens samt utvecklas individuellt i sitt eget ledarskap.

3. Ett ämne jag är väl insatt i. Jag följer den mest evidensstarka forskningen och ser vad effekten blir i de organisationer där detta efterlevs. En bra ledare tar ut riktning på ett tydligt och inspirerande sätt, sätter mål tillsammans med medarbetarna och följer upp. De är modiga och erkänner misstag. De skapar en innovativ miljö och bjuder in till delaktighet – och framför allt bygger de goda relationer där medarbetarna känner sig sedda, duktiga och satsade på.


Mer information om The New Boss hittar du här

0