Digital brottslighet – så skyddar du dig och företaget

Digitala brott ökar allt mer och att försvåra brott är inte bara viktigt för företaget utan bidrar även på samhällsnivå. För att få en djupare inblick i den digitala brottsligheten bjöd vi tillsammans med Polisen, Svenskt Näringsliv, Svensk Handel och Länsstyrelsen i Skåne in till ett webbinarium på temat.

Jan Olsson, kriminalkommissarie vid Swedish Cybercrime Center, presenterade polisens arbete med IT-brott, samt vad bedrägeribrottsligheten kostar samhället. Det är oerhört höga kostnader och Sverige förlorar miljarder i bruttokostnad för bedrägeribrottsligheten varje år. – I min värld är dataintrången roten till allt ont efter andra världskriget, eftersom innan så fanns det inga datorer, säger Jan.

Nina Jelver, bedrägeriexpert på Svensk Handel, diskuterar utsattheten bland handelsföretag och ger tips på hur företag kan skydda sig mot digital brottslighet. Förebyggande åtgärder kan vara att hålla sina enheter uppdaterade, installera antivirusprogram på alla enheter, vikten av ett starkt lösenord och ett sunt förnuft.

I videon nedan kan du se hela webbinariet.

0