Vi välkomnar 19 nya certifierade Executive Business Assistants!

Efter ett halvårs studier, fem moduler och mentorsamtal, avslutade höstens Executive Business Assistant utbildning med certifiering och festligheter.

Marie Voss, som är VD-assistent på Handelskammaren och initiativtagare till utbildningen, var på plats tillsammans med IHM Business School för att gratulera deltagarna.
Vi kan stolt meddela att det nu är över 120 certifierade som Executive Business Assistant. Dessa deltagare har under hösten inte bara förkovrat sig inom olika utbildningsområden utan de har också byggt upp ett starkt nätverk med branschkollegor. Det är en prestation som kommer att fortsätta att forma och stärka deras roll som VD-assistenter.

Under hösten har deltagarna vid fem tillfällen utökat sina kunskaper inom allt från ledarskap, hållbarhet och kommunikation till ekonomi och juridik. Detta för att stärka dem i rollen som VD-assistent, men också för att skapa ett nätverk med andra personer i liknande roller.

Malin Hallström, VD-assistent på PolyPeptide var en av deltagarna i utbildningen.
Utbildningen har bekräftat mina kunskaper, gett mig nya kunskaper, ett nytt underbart nätverk samt gett mig en fantastisk mentor i Susanne. Det har alltid varit viktigt för mig att skratta och ha kul på jobb och det har jag verkligen fått göra under den här utbildningen, säger Malin.

Susanne Beijar, Executive Assistant på Saab AB, instämmer och fortsätter:
– Att det numera finns en skräddarsydd utbildning för Executive Assistants hos Handelskammaren och  IHM Business School gör att värdet av vår yrkesroll och profession lyfts fram och får en större tyngd. Jag är så glad att jag fått genomföra utbildningen, dels för att det är nyttigt att fortsätta utvecklas och lära sig mer om flera av alla de områden vi jobbar med, dels förmånen att få träffa och diskutera med ett helt nytt nätverk av EA. Utbildningsdagarna leddes av mycket kunniga och engagerade lärare och alla deltagarna bjöd på sig själva. Jag fick en riktig energiboost och känner mig stärkt och värdesätter min roll som Executive Assistant än mer.

Till våren välkomnar vi en ny grupp deltagare till utbildningen med kursstart den 4 mars 2024. Mer information hittar du här.

Fotograf: Roger Nellsjö

0