Datum / Tid


Plats

Handelskammaren, Norra järnvägsgatan 8, Växjö

Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Trade Network och Inköpsnätverket.

695kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren.
1 045kr/pers för icke medlemmar.

Kaffe och fralla serveras under en paus under förmiddagen.

OBS. Medlemmar i Trade Network och Inköpsnätverket har företräde till platserna.

Sista anmälningsdag: 15 november

Aktuellt om sanktioner – fokus Iran, Ryssland och USA:s sanktionslagstiftning Växjö

För lite över ett år sedan lättade sanktionerna mot Iran och intresset för den iranska marknaden ökade bland svenska företag. Även USA:s sanktioner lättade men en hel del restriktioner kvarstår och det är inte problemfritt att göra affärer med Iran.

Under samma tid har EU:s sanktioner mot Ryssland förlängts och påverkar många svenska företags affärer.

Vi har bjudit in Peter Linderoth och Carolina Dackö, Mannheimer Swartling Advokatbyrå, till att ge oss en överblick över aktuella sanktioner. Vi kommer att ha stort fokus på kvarstående sanktioner mot Iran och EU:s sanktioner mot Ryssland och hur dessa påverkar dina möjligheter att göra affärer med dessa länder.

Då amerikansk sanktionslagstiftning har stor påverkan även på svenska företags affärer kommer Peter och Carolina att förklara hur du bör undersöka hur den amerikanska lagstiftningen kan påverka dina affärer och hur du säkerställer att du inte bryter mot den.

Genomförs även tisdagen den 21 november i Malmö.

Detta är en träff för våra nätverk Trade Network  och Inköpsnätverket . Trade Network är nätverket för dig som arbetar med internationell handel och Inköpsnätverket är för dig som arbetar med inköp. Deltagarna i nätverket träffas regelbundet under året med olika aktuella teman på träffarna. Vi tar löpande emot nya medlemmar, så kontakta oss gärna för mer information.

Varmt Välkommen,

0