Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar och för dig som är nyfiken på Handelskammaren.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 6 april kl 08:00.

Samtalet kommer att sända via Zoom.
Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Bertel Haarder – om det havererade nordiska samarbetet

Handelskammaren möter aktuella personer och företagsledare som på olika sätt påverkar de frågor vi brinner för. Tanken med mötena är att samtala om Handelskammarens fokusfrågor.

År av gränsstängningar, id-kontroller och covidrestriktioner har lämnat Öresundssamarbetet i spillror. Bertel Haarder är den danska politiska veteranen som länge slagits för nordiskt samarbete, både som tidigare minister för Nordiskt samarbete i Danmark och som president för Nordiska rådet under 2021. Under presidentskapsåret var bland annat gränsstängningar kopplat till pandemin prioriterade områden.

Sedan 2020 har han även varit ordförande i nordiska Gränshinderrådet, ur vilket han för några veckor sedan plötsligt uteslöts från. Antagligen för att han genomgående har kritiserat de nordiska regeringarnas samarbete under pandemin, om Bertel själv får gissa. Som ordförande för Gränshinderrådet under coronakrisen uppmanade han de nordiska regeringarna att samarbeta mer i kampen mot pandemin.

Möt oss i ett samtal om konsekvenserna av att stänga gränsen mellan två länder, eroderat Öresundssamarbete och vägen framåt för vår region.

Samtalet leds av Handelskammarens vd Stephan Müchler.

Välkommen!
0