Datum / Tid


Pris

Priset för utbildningen är 29 500 kr.
I priset ingår; personlig mentor, mingelkväll med nätverkande, festlig middag i samband
med certifieringen, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika under utbildningsdagarna.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande.

Vårens utbildningstillfälle är fullsatt.
Är du intresserad av höstens utbildning, se länk eller kontakta Marie Voss.

Fullsatt – Bli Certifierad Executive Business Assistant – Våren 2022

VD-assistenter och liknande yrkesroller som exempelvis chefsassistenter och ledningsgrupp-koordinatorer bär ofta ett tungt ansvar i företagsorganisationer, ändå är utbildningsutbudet för det mångfacetterade arbetet begränsat. Det är vanligt att personer som tillträder som assistenter känner sig oförberedda och har svårt att leva upp till de förväntningar som man möter i rollen, både internt på företaget och i externa kontakter.

Sydsvenska Handelskammaren har därför tillsammans med IHM Business School tagit fram en skräddarsydd utbildning för denna målgrupp. Utbildningen ger en gedigen grund och speglar kraven för den mångfacetterade yrkesrollen som VD-assistent/ledningsassistent. Som certifierad Executive Business Assistant står du förberedd att professionellt hantera de olika komplexa situationer som kan uppstå inom en affärsmässig organisation.

Varför studera till Executive Business Assistant?
  • För att bli en stark grundpelare i verksamheten. Med ökad kunskap, förmåga och självförtroende att ta sig an de uppdrag man förväntas kunna i rollen som assistent.
  • För att få en egen röst och kunna påverka både resultat och företagskultur. Rollen som VD-assistent innebär ofta att agera bollplank till vd/ledning och i det krävs en affärsmässig förståelse.
  • För att minska sin arbetsbelastning. Utbildningen fokuserar på att lära ut det som VD-assistenter uttryckligen känner att de saknar. Med ett antal grundläggande verktyg och förmågor kommer man kunna möta arbetet som assistent på ett betydligt mer effektivt sätt.
  • För att lyfta sig själv i yrkesrollen. Positionen som VD-assistent kan ofta bli förbisedd trots att den spelar en mycket viktig roll i organisationens arbete. Utbildningen till certifierad Executive Business Assistant redovisar och intygar den komplexitet som arbetet de facto innebär, både för befintliga och framtida uppdragsgivare.
Utbildningens upplägg

Utbildningen är uppdelad på fem dagar och undervisningen sker växelvis i Handelskammarens och IHM:s lokaler, båda belägna i centrala Malmö respektive Stockholm. Tanken med växlande utbildningsorter är att ge dig som deltagare möjligheten att bredda ditt nätverk även på annan ort. Dag 4 sker i digitalt format.

En viktig del i utbildningen är att samtliga deltagare också får en personlig mentor knuten till sig under hela utbildningstiden. Vilket är en otrolig resurs i den annars ganska så  ensamma rollen som VD-assistent.

Efter slutförd utbildning blir du certifierad som Executive Business Assistant och certifieringen sker under festliga former i slutet av den avslutande femte dagen.

Dag 1: Ledarskap – 14 mars
Handelskammaren, kl. 10.00-18.00 med efterföljande mingelkväll 18.00-20.00
Handledare: Kerstin Sääw

Dag 2: Affärsmannaskap – 15 mars
Handelskammaren, kl. 08.00-16.00
Handledare: Michael Engström

Dag 3: Ekonomi & Juridik – 8 april
IHM i Stockholm, kl. 09.00-18.00
Handledare: Michael Engström

Dag 4: Digitalisering och sociala medier – 10 maj
Digitalt via Zoom, kl. 09.00-17.00
Handledare: Günther Hiltmann, Magnus Äng, Pontus Roos

Dag 5: Kommunikation – 13 juni
IHM Malmö, kl. 09.00-16.00 (med efterföljande certifiering på Handelskammaren)
Handledare: Kerstin Sääw

Mer information om utbildningens innehåll och föredragshållare finner du här.
Executive Business Assistant 2022


Så här tycker några av våra tidigare deltagare om utbildningen:

– ”En fantastisk utbildning som hjälper en framåt i arbetslivet. Kombinationen med väldigt bra föreläsare samt att få dela erfarenhet med andra Executive Assistants är oslagbar. Att få diskutera sina frågor, tankar och idéer tillsammans med sin mentor har varit väldigt givande.
Gustaf Jarenäs, Management Assistant, The Absolut Company, Åhus

– ”När jag klev in i den här kursen hade jag över 15 års erfarenhet i bagaget som EA och assistent på olika nivåer i flera stora bolag och med en bred mångkulturell livserfarenhet och när jag var klar så kände jag mig laddad för att ta mig ann ytterliga minst 15 år till med nya verktyg, kunskaper och insikter. Nya insikter kring de digitala plattformarna som är morgondagens arbetsverktyg, affärskulturella skillnader, de olika personligheterna vi möter dagligen i livet och bred förståelse kring mig själv och de utmaningar som vi står inför i den komplexa rollen som exekutiva assistenter har. Dessutom med ett utökat nätverk av fantastiska lärare, coacher, kollegor och nya vänner för livet. Detta är en utbildning som jag varmt rekommenderar oavsett om du är ny i rollen som EA eller om du liksom jag har ett par år i bagaget”.
Åsa Baihofer, Executive Assistant, Ericsson, Stockholm

– ”Utbildningen har stärkt mig i min roll som assistent med mycket ny kunskap men också en fördjupning i det jag redan kunde. Upplägget passade mig perfekt med 5 intensiva heldagar och det var också kul att variera Malmö och Stockholm. Extra skoj var certifieringen och att utöka nätverket med duktiga kollegor samt få en mentor att bolla tankar och idéer med”.
Evelina Morvai, Afdelingskoordinator/Generalsekretærens kontor,
Nordisk Ministerråd, København K

0