Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Trade Network och Inköpsnätverket. Vi tar löpande emot nya medlemmar i nätverken. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta oss gärna för mer information,
495 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
745 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 8 september kl.8.00.

Webbinariet kommer att sända via Zoom.
Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

EU – Storbritannien: Så ska avtalet utvecklas & att sända personal till UK

Oreglerade frågor och omförhandlingar

Avtalet mellan EU och Storbritannien förhandlades fram under en begränsad tid och utgör nu en bas i relationen mellan parterna. Redan nu påbörjas arbetet med att utveckla avtalet exempelvis hur parterna ska samarbeta kring finansiella tjänster. Om några år ska även vissa frågor omförhandlas bl.a. dataflöden. För andra frågor som erkännande av yrkeskvalifikationer utgör avtalet en ram men där någon part måste aktivera den delen av avtalet.

Utvecklingen av avtalet de kommande åren kommer att ske i så kallade kommittéer. Vi låter Emma Sävenborg, utredare på Kommerskollegium, förklara hur detta arbete ska ske och vilka frågor som är aktuella för kommittéerna. Hon berättar även vilka frågor som kommer bli viktiga att följa och bevaka.

Emma kommer även kort att belysa hur personal utsänd från företag i EU kan röra sig mellan EU och Storbritannien.

Du kan även framföra eventuella problem som du och ditt företag upplever i användandet av frihandelsavtalet under mötet eller frågor som ni önskar få bättre reglerade mellan parterna.

Varmt välkommen med din anmälan!

0