Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är medlem i Trade Network eller Inköpsnätverket. Kontakta oss gärna för mer information. Vi tar löpande emot nya medlemmar.
495kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
795kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 23 juni kl.9.00.

Webbinariet sänds live och du kommer att ha möjlighet att ställa frågor via en chatt.

Förändringar avseende utlandsbetalningar – vad händer?

Effektiv cashmanagement, genom effektiva betalningsflöden är A och O för företag på den globala scenen. Förändringar på den svenska bankmarknaden har skapat nya förutsättningar för hantering av utlandsbetalningar. Som en effekt, har flertalet banker valt att gå ut med information om att de kommer begränsa transaktioner mot vissa länder. Stora exportmarknader såsom Ryssland, Turkiet, Brasilien och Förenade Arabemiraten har svartlistats. Detta skapar självklart en stor oro bland svenska företag. Vad är bakgrunden till dessa förändringar och vilka möjligheter finns för att fortsätta göra transaktioner med dessa marknader?

Vi har därför bjudit in Emerging Markets specialisten Jana Poulsenova och Aleksandra Sarmes, Adam Karlsson och Caroline Kihlgren som arbetar med valutahantering på Nordea Markets. Syftet med webbinaret är att ge en inblick om varför dessa förändringar sker och förtydliga hur företag fortsatt kan göra affärer med globala motparter i de svartlistade regionerna.

Ytterligare, kommer Nordea dela med sig av praktiska tips på alternativa betalningslösningar, effektiviseringsmöjligheter för valutahantering och vilka krav banker behöver ställa på er som företag för att kunna handla med utvecklingsländer.

Jana Poulsenova, Director FX/MM Emerging Markets Solutions, Nordea Markets.
Aleksandra Sarmes, Sales Manager FX Sales and Distribution, Nordea Markets Malmö.
Adam Karlsson, Sales Manager FX Sales and Distribution, Nordea Markets Göteborg.
Caroline Kihlgren, Sales Manager FX Sales and Distribution, Nordea Markets Stockholm.

Observera att Janas presentation kommer att hållas på engelska.

Varmt välkommen med din anmälan!

0