Datum / Tid


Pris

495 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
795 kr/pers för icke-medlemmar.
Kostnadsfritt för dig som är medlem i HR-lunchen.

Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 8 september kl 8.30.

Webbinariet sänds live och du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via en chatt till föreläsarna. Du får gärna även maila frågor i förväg till Victoria Karlsson.

Webbinarium: Efter korttidsarbete – dags att säga upp?

Pandemins ekonomiska konsekvenser har gjort att många verksamheter står inför en osäker framtid. Många företag har valt korttidsarbete för att hantera denna situation inledningsvis. Denna stödåtgärd kan dock endast användas under maximalt nio månader. Många företag ser dessvärre att stödet för korttidsarbete inte är tillräckligt effektivt och behöver säga upp personal nu. Det kan också vara så att arbetsgivaren inser att man måste genomföra neddragningar när stödet är slut. Eller finns det andra lösningar som arbetsgivare kan använda sig av? Och när ska man börja planera för en neddragning?

Under detta webbinarium går vi igenom senaste informationen om korttidsarbete och vad som händer när detta stöd upphör. Vi går därefter igenom de krav men även möjligheter som arbetsgivare behöver tänka på när man ska säga upp på grund av arbetsbrist. Våra föreläsare belyser vanliga frågor som arbetsgivare brukar ha i samband med personalneddragningar. De kommer också diskutera vanliga misstag vad gäller varsel och företrädesrätt till återanställning.

Föreläsare är Maria Moberg och Karin Hultgren från MAQS Advokatbyrås arbetsrättsgrupp. Själva webbinariet direktsänds och du som deltagare kommer att kunna ställa frågor via en chatt. Du får dock gärna maila in frågor i förväg som du vill att föreläsarna ska besvara under webbinariet. Maila frågor till Victoria Karlsson.

Varmt välkommen med din anmälan,

0