Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt och för dig på 100-listan och för dig som deltagit i Styrelseakademins utbildning ”Rätt Fokus via Handelskammaren”.

Sista anmälningsdag är den 24 augusti kl. 14:00.

Webbinariet kommer att sändas via Zoom.
Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Inspirationsutbildning om mångfald och inkludering i styrelser!

Vi kommer att lyssna till Sofia Appelgren, Grundare Mitt Liv AB (svb) och Kristofer Eklundh, Affärsutvecklingschef Mitt Liv AB.

”Världen förändras snabbt, Sverige förändras – Hänger vi med?

Mångfald och Inkludering är alltmer en strategisk fråga. Och vi är säkra på att det inte handlar om “om” man som styrelse ska arbeta med dessa frågor på ett eller annat sätt framåt, utan om “hur”. Med hjälp av Christer Gardell, Caroline Berg och Tom Johnstone har Mitt Liv utforskat vilka trender som påverkar oss att agera i styrelserna, och vilka krav som i allt större utsträckning ställs på styrelser att aktivt arbeta med ESG-målen. Mitt Liv har fokuserat på S, det sociala perspektivet, och med det mångfald och inkludering. Efter förfrågningar har Mitt Liv nu tagit fram en utbildning på temat, riktad till styrelser som ni nu ges en möjlighet till smakprov på.

Vi möts på temat under en interaktiv föreläsning och gemensamma diskussioner

Välkommen till en engagerande kraschkurs i ”grunderna i mångfald och inkludering” och genomgång/spaning av ”krafterna bakom det ökade intresset för mångfald”. Vi kommer också att beröra ”Möjligheter, krav och förväntningar” som ligger på styrelser respektive ledningar (ansvarsfördelning, mätning, strategi och mål för jämlikhet och inkludering) och vad som händer när vi lyckas, ”Affärsnyttan med mångfald och inkludering” – exempel på de som har kommit långt i sitt arbete och gjort mångfald till en value driver.

Föreläsarna

Kristofer anslöt till Mitt Liv förra året med mer än 15 års erfarenhet från finansbranschen – senast som chef för Danske Bank Asset Managements produktspecialister i Köpenhamn och dessförinnan som sales och trader hos Goldman Sachs och JP Morgan i London. Kristofer har en Magister i Business Finance från Brunel University i London.

Sofia har bland många utmärkelser utsetts till Sveriges bästa sociala entreprenör av Ben & Jerry’s och är fellow till Ashoka, ett prestigefullt globalt nätverk för sociala entreprenörer. Hon har blivit utvald av Time Magazine som Sveriges representant i sin serie som nästa generationens ledare, samt utsedd till en av 125 mest inflytelserika kvinnorna i det svenska affärslivet. Sofias pedagogiska bakgrund ligger i media, kommunikation och sociologi. Med ett djupt intresse för hur människor interagerar och kommunicerar i olika sammanhang och hur exkludering kan lösas, har hon grundat det sociala företaget Mitt Liv, vars vision är ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald.

Varmt välkommen med din anmälan!

0