Datum / Tid


Plats

Handelskammarens lokaler på vån 2 i Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö

Pris

695 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
1 045 kr/pers för icke-medlemmar.
Specialpris 250kr/pers för medlemmar i Trade Network och Inköpsnätverket.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Under eftermiddagen serveras fika.

Sista anmälningsdag är den 28 augusti.

Vid avanmälan efter den 28 augusti eller vid utebliven närvaro utgår full avgift.

Kina – en affärsjuridisk genomgång med aktuella handelsfrågor

Den kinesiska marknaden är av stort intresse för svenska företag av alla storlekar och just nu är landet i fokus i flera frågor. Det pågående handelskriget med USA, Huwaei-konflikten till krav på bland annat stärkta immateriella rättigheter och förändrade etableringsregler för utländska företag är bara några högaktuella frågor som påverkar världshandeln och internationella företag.

Vi har bjudit in Lucas Jonsson, partner på Mannheimer Swartling som sedan 2014 är bosatt i och ansvarig för Mannheimer Swartlings verksamhet i Kina, för att ge oss en uppdatering av affärsklimatet i Kina och hur aktuella handels- och geopolitiska frågor påverkar svenska företag med verksamhet i eller affärsintresse mot Kina.

Lucas kommer även att belysa viktiga skillnader i den legala miljön, hur man förhandlar och skriver avtal. Du kommer att få handfasta och praktiska råd på hur du bör och inte bör agera vid inledande affärssamarbeten med kinesiska företag eller vid en etablering.

Lucas har en bred och långtgående kunskap om riskhantering, företagsetableringar och -förvärv i Kina, kommersiella förhandlingar och avtal med kinesisk anknytning samt om Kinas affärsklimat och legala miljö. Han kommer under seminariet att dela med sig av erfarenheter och lärdomar från några av de affärer där han biträtt svenska bolag under sina många år i Kina.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

0