Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för medlemmar i Trade Network eller Inköpsnätverket. Nyfiken? Vi tar löpande emot nya medlemmar i nätverken. Kontakta oss gärna för mer information.
495kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
745 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 3 september kl 13.00.

Webbinariet sänds live och du som deltagare kommer att kunna ställa frågor via en chatt till föreläsaren. En länk för att ansluta till webbinariet skickas ut dagen innan eller samma dag.

Kina – pandemins påverkan på aktuella handels- och geopolitiska frågor

Kina har hamnat i fokus under den pågående pandemin. En pandemi som påverkat världshandeln i stor utsträckning men även förstärkt många av tidigare handels- och geopolitiska orosfrågor.

Tongångarna och handelskriget mellan USA och Kina har intensifierats. Likaså har diskussionerna kring användande av kinesisktägd teknologi blivit än mer högaktuell där teknologi från företag såsom Huwaei och Zoom skapar rubriker i många länder. Den införda säkerhetslagen i Hongkong har också försämrat de internationella relationerna. Även frågan om beroendet av asiatiska leverantörer i tider av pandemier där leveranser kraftigt kan försenas är frågor företag funderar över.

Lucas Jonsson, partner på Mannheimer Swartling, har mellan 2014 och 2020 varit bosatt i Shanghai och ansvarat för Mannheimer Swartlings verksamhet i Kina. Nu är han åter i Sverige där han ska bygga upp byråns China/APAC Desk med bas i Malmö. Under detta webbinarium ger han oss en uppdatering av affärsklimatet i Kina och hur pandemin har och kan komma att påverka svenska företag med verksamhet i eller affärsintresse mot Kina.

Webbinariet sänds live och du som deltagare kommer att kunna ställa frågor via en chatt till vår föreläsare Lucas Jonsson. En länk för att ansluta till webbinariet skickas ut dagen innan eller samma dag.

Varmt välkommen med din anmälan,

0