Datum / Tid


Pris

495kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
795 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

50% rabatt för dig som är medlem i HR-lunchen.

Webbinariet sänds live. Sista anmälningsdag är den 13 maj 8.30.

Webbinarium: Korttidsarbete – vad gäller och hur går det till i praktiken?

Korttidsarbete är den åtgärd i regeringens krispaket som de flesta företag valt att använda för att hantera rådande situation. Under detta webbinarium går vi igenom regelverket kring korttidsarbete men lägger framförallt stort fokus på praktiska frågor som har uppkommit sedan införandet.

Inledningsvis går vi igenom kriterierna för att kunna använda korttidsarbete och vilka åtgärder företag behöver göra för att kunna söka stödet. T.ex. vilken personal kan omfattas, vad gäller med inhyrda konsulter och vad gäller för företag med, respektive utan, kollektivavtal?

Därefter blir det fokus på praktiska frågor såsom:

  • Hur hanteras semesterledighet för permitterade?
  • Vikarier för permitterade – tillåtet eller ej?
  • Vad gäller om man behöver förändra permitteringsgrad eller antal permitterade?
  • Hur fungerar ansökan och avstämning?

Våra föreläsare kommer avslutningsvis även att diskutera korttidsarbete i förhållande till varsel om uppsägning. Hur ska man tänka kring de olika alternativen? Att välja korrtidsarbetesalternativet innebär många möjligheter men det finns även risker vilket kommer att tas upp under webbinariet.

Föreläsare är Maria Moberg och Karin Hultgren från MAQS Advokatbyrås arbetsrättsgrupp. Själva webbinariet direktsänds och du som deltagare kommer att kunna ställa frågor via en chatt. Du får dock gärna maila in frågor i förväg som du vill att föreläsarna ska besvara under webbinariet. Maila frågor till Victoria Karlsson.

Varmt välkommen med din anmälan!

0