Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är med i Trade Network. Detta är vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken? Kontakta Mariette Gunnarsson för mer information.

595kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 13:e oktober kl 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Logistikutmaningar och Trender – Asien

Pandemin, containerbrist, Evergreen-grundstötningen, covidnedstägningar i Kina, elbrist i Kina hösten 2021, kriget, personalbrist inom transportsektorn och höga fraktpriser. Utmaningarna för logistikflöden från Asien har varit många under de senaste åren. Utmaningar som även leder till nya trender.

Vi låter vår föreläsare belysa de logistiktrender som har uppstått för att hantera de nya förutsättningarna. Hur agerar svenska företag när logistikflödena från Asien blivit allt osäkrare? Vilka nya leverantörsmarknader har dykt upp i Asien och Europa för att säkra leveranserna? Andra sätt på hur svenska företag valt att hantera de störningar som uppstått? Vilka av de förändringar i logistikflöden som skett spås vara mer långsiktiga och vilka är mer temporära? Detta är några av de frågor som Roger Mattsson ger sin bild kring.

Han ger även en aktuell uppdatering kring rådande situation när det gäller sjö- och tågtransporter från Asien samt visar på nya och alternativa transportupplägg.

Avslutningsvis delar han med sig av sin bild av utvecklingen av Kina som marknad för västerländska tillverkningsföretag på lite längre sikt och alternativa marknader i Asien som kan få ett uppsving.

Roger Mattsson är Trade Line Manager för Greater China hos Geodis Freight Forwarding. Han har under många år haft ansvar för den kinesiska marknaden och närliggande marknader. Han besöker regionen regelbundet och har även varit bosatt och arbetat på plats under ett antal år.

Tipsa gärna intresserade kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0