Skydda dina godstransporter! – Malmö

I vår omvärld ökar antalet sanktioner att förhålla sig till i samband med internationella affärer och de införs i regel med kort varsel. Gods som du har och som befinner sig under en transport kan helt plötsligt drabbas av en sanktionsåtgärd. Transportören kan då välja att avbryta transporten av ditt gods trots att det inte är levererat. Plötsligt kan du stå med gods som ingen vill transportera och med lagerkostnader för godset, på en i värsta fall geografiskt avlägsen plats.

  • Hur skyddar du dig mot de kostnader som kan tänkas uppstå i en sådan situation?
  • Hur ska du tänka när du väljer transportsätt om du misstänker att en sanktion kan drabba ditt gods?

Olof König och Mathias Hansson från Baker McKenzie kommer att gå igenom senaste utvecklingen på sanktionsområdet och hur sanktioner kan påverka dina godstransporter. De kommer även belysa fördelar/nackdelar mellan olika transportsätt i de fall en sanktion införs.

Under föreläsningen får deltagarna diskutera olika exempel.

Detta är även en gemensam träff för vårt Inköpsnätverk och Trade Network.

Trade Network är nätverket för dig som arbetar med internationell handel. Nätverket ger dig 90 extra kollegor! Vi träffas regelbundet och har olika teman på våra träffar. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson eller Per Anders Lorentzon.

Inköpsnätverket är nätverket för dig som arbetar med inköp. Vi träffas regelbundet och diskuterar senaste utvecklingen inom inköp och utbyter erfarenheter. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta gärna Johanna Krantz.

Ta gärna med kollegorna, inbjudan gäller alla på företaget. Välkommen!

Kategoriserad i Inköpsnätverket, Internationell handel, Seminarium, Skåne, Trade Network