Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till Trade Network. Vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson för mer information.

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 15 september kl 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium Kina: Ekonomi och det nya geopolitiska landskapet

– Status i Kinas ekonomi och Kinas roll i det nya geopolitiska landskapet

Frågor kring Kinas vägval framåt och läget i landets ekonomi är högaktuella.

Landets nolltoleranspolitik under pandemin har orsakat stora logistik- och produktionsutmaningar för företag verksamma i Kina. Det har lett till att många européer verksamma i Kina valt att lämna landet men även att företag överväger att lämna Kina för tillverkning i andra länder. Även ökade regleringar av det privata näringslivet i Kina på senare år har skapat en osäkerhet på marknaden.

Rent ekonomiskt bedöms landets tillväxt sakta ner och vissa sektorer bedöms som större oroshärdar, t.ex. den kinesiska fastighetsmarknaden. Detta gör att Kinas bidrag till tillväxt i världsekonomin kan minska.

Samtidigt ställer sig många frågan kring vilken roll Kina kommer att välja i det nya geopolitiska landskapet. Hur kommer relationen till Ryssland utvecklas? Har risken för en väpnad konflikt med Taiwan ökat? Vilken påverkan får den teknologiska kapprustningen med USA – kan europeiska teknikföretag tvingas välja? Är Kina en pålitlig plats för västerländska företag framöver?

Frågorna är många – vi har bjudit in Peter Ling Vannerus, chef för SEB i Beijing, att ge en makroekonomisk genomgång kring den kinesiska ekonomin men även dela med sig av sina observationer kring hur utländska företag i Kina agerar på förändringarna i marknaden. Avslutningsvis ger han en geopolitisk spaning kring Kinas roll i det nya geopolitiska landskapet och hur svenska företag ska tänka framöver.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan.

0