Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är medlem i Trade Network och Inköpsnätverket.
295 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
445kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 28 januari kl 08.30.

Webbinariet sänds live och du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren via en chatt.

Webbinarium: Status världshandeln 2020 mot 2021

2020 kommer för alltid förknippas med coronapandemin och konsekvenserna av den. De ekonomiska konsekvenserna av pandemin syns tydligt i olika redovisade siffror. Siffror som sällan skådats tidigare.

Efter den dramatiska våren med nedstängningar i många länder, vilket hade en stor negativ påverkan på företagens affärer, innebar hösten en sakta återgång med möjligheter att återuppta handel.

Vi har bjudit in Pernilla Johansson, senior ekonomSwedbank, för att göra en sammanfattning av hur världshandeln påverkats av det turbulenta året och inte minst hur det sydsvenska näringslivet klarat krisen.

Olika handelskonflikter har på senare år blivit vanligare och många bedömare tror att dessa kan förstärkas av pandemin. Pernilla kommer att ge sin bedömning av konflikternas utveckling men även resonera kring hur utgången av det amerikanska presidentvalet kan tänkas påverka de infekterade handelskonflikterna mellan USA och Kina respektive EU.

När vi går in i 2021 stundar även Brexit vilket kommer att påverka många företag och EU. Vilka konsekvenser får detta? Vilka andra trender och faktorer kommer att påverka utvecklingen av världshandeln 2021?

Varmt välkommen med din anmälan,

0