Datum / Tid


Plats

Scandic Karlskrona, Skeppsgossegatan, Karlskrona

Pris

Kostnadsfritt och endast för medlemmar i The New Boss.
Vi bjuder på lunch, så meddela eventuella kostavvikelser. 

Sista anmälningsdag 7 mars.

Vi tar löpande emot nya medlemmar i nätverket, läs mer här.

The New Boss – Karlskrona

Hur behöver du som chef hantera VUCA-världen?

Välkommen till Handelskammarens nätverk för den moderna ledaren. Ett nätverk för dig som arbetar aktivt som ledare och som söker inspiration och utveckling. Över en förlängd lunch skapar vi en arena för dig som vill utöka ditt nätverk och fylla på energi. Att arbeta som ledare är ofta både utmanande och inspirerande. På våra träffar får du ta del av den senaste kunskapen kring ledarskap och utbyta erfarenheter, tankar och idéer med andra ledare.

Att omvärldsläget är osäkert och många gånger komplex råder det inga större tvivel om. Man beskriver ibland omvärlden med förkortningen VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity och Ambiguity) Översatt innebär det att världen ses som volatil, osäker, komplex och tvetydig.

Utmaningar för företag och organisationer

För företag och organisationer kan den nuvarande ”VUCA-världen” vi lever i innebära stora utmaningar. Affärsmodellen som tidigare kanske har genererat stora vinster kanske inte fungerar alls imorgon och företaget blir tvingade att arbeta mer med innovation och produkt/tjänsteutveckling. Samtidigt kan innovationsarbetet i sig vara förenat med risk i form av kostnader och förlorade intäkter.

För att lyckas i en VUCA-värld behöver organisationer vara mer agila än någonsin och våga utmana status quo. Det krävs en riskmedvetenhet och ett arbetssätt där innovation, snabbrörlighet och möjlighet att snabbt förändra, utveckla, testa, utvärdera och omvärdera gynnas.

Detta spännande ämne kommer Carina Augustsson även nätverkets facilitator att diskutera på vår kommande träff i The New Boss.

Carina har lång erfarenhet av ledarskap, grupp och individutveckling. Carina jobbar också som affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator.

Nätverkets upplägg

Nätverket träffas 5 gånger per år. Upplägget är att träffas och diskutera aktuella ämnen inom ledarskap. Vid varje tillfälle har vi en extern föreläsare som belyser olika teman, alltid under ledning av vår facilitator, för att skapa delaktighet på ett professionellt sätt. Frågorna diskuteras sedan i grupper under nätverksträffen. Tillsammans bygger vi nätverk, utvecklas och inspireras av professionella föreläsare om de senaste trenderna i modernt ledarskap.

Deltagarna kommer från små och stora bolag, i olika ledande positioner.

Varmt välkommen med din anmälan!
0