Datum / Tid


Online

Livesänt webbinarium via zoom

Pris

Kostnadsfritt för dig som är ansluten till Trade Network, vårt nätverk för alla som arbetar med internationell handel. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Mariette Gunnarsson

595kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895 kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 19 april 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Ett isolerat Ryssland i vår närhet så påverkas EU och företag med Oscar Jonsson

Rysslands anfall av Ukraina har stöpt om förutsättningarna för Europa och europeiska företag en överskådlig tid framöver. Detta syns redan tydligt i de frågor som numera är högst upp på den politiska agendan. Och även konkret hos företag som fått se över sina värdekedjor och där man nu alltmer behöver väga in geopolitik i sina affärsbeslut.

Men vad kommer det innebära för EU och dess företag att ha ett isolerat Ryssland i vår direkta geografiska närhet framöver? Hur kommer detta forma politik och företagens villkor?

Vi har bjudit in Oscar Jonsson, forskare vid försvarshögskolan, till att belysa dessa frågor. Han kommer även att diskutera i vilka riktningar Ryssland kan tänkas utvecklas framöver beroende på krigets utveckling. Vilka nya allianser bygger Ryssland? Oscar kommer också att ge sin syn på hur detta kan påverka EU. Hur länge orkar EU hålla samman enigheten? Finns det en risk att ett långvarigt krig kan försvaga EU på sikt?

Oscar avslutar med att sammanfatta effekterna av det försämrade säkerhetsläget i Europa för svenska företag och hur det rent praktiskt kommer att påverka dem.

Oscar Jonsson är forskare vid Försvarshögskolan och svensk doktor i krigsvetenskap.  På senare tid syns han regelbundet i media där han förklarar den ryska militärstrategin. Hans forskning är fokuserad på Ryssland, ny teknik, krigföring, cyberoperationer, politisk påverkan och AI.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

0