Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är med i vårt nätverk HR-Lunchen. Vi tar löpande emot nya medlemmar. Kontakta Johanna Krantz för mer information.
595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 2 mars kl 8.00.

Webbinariet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Konsultavtalet ett minfält

Att upprätta ett konsultavtal är inte lätt. Det finns en rad arbetsrättsliga men även skatterättsliga fallgropar som kan få oanade och stora konsekvenser om man hamnar fel.

Under webbinarium kommer advokaterna Jenny Söberg och Andreas Ödman med specialisering inom arbetsrätt respektive skatterätt samt Maria Bergström, jurist med specialisering inom arbetsrätt, från Setterwalls Advokatbyrå  att guida dig genom de svårigheter som finns och hur du rent praktiskt kan lösa dessa.

Vi kommer gå igenom vad som faktiskt skiljer en konsult från en arbetstagare och redogöra för de arbets- och skatterättsliga konsekvenserna för om man gör en felaktig bedömning. Det ger förutsättningar för att bättre förstå hur man kan undvika att hamna i situationer där en konsult i själva verket kan anses vara en arbetstagare när det inte varit parternas avsikt.

Avslutningsvis blir det en praktisk genomgång om vad du bör tänka på när du skriver ett konsultavtal samt en genomgång av vad du som arbetsgivare bör tänka på när en arbetstagare hellre vill vara konsult.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0