Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är medlem i HR-Lunchen. Vi tar löpande emot nya medlemmar – kontakta gärna Johanna Krantz för mer information.
495kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
745kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 16:e december kl.8.30.

Webbinariet kommer att sända via zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av zoom.

Webbinarium: Korttidsarbete 2021 – nya regler och förtydliganden om utdelning

Stödet för korttidsarbete förlängs men vad innebär detta rent praktiskt? Och hur hjälper de nya reglerna de bolag som faktiskt gått bättre än förväntat och vill göra utdelning?

Vissa företag står alltjämt inför minst sagt stora utmaningar och är i behov av allt stöd de kan få. Lagförslaget avseende ytterligare korttidsarbete kan hjälpa bolag som behöver stöd under en längre tid men även bolag som tidigare sökt stöd men som nu behöver söka igen. De nya reglerna innebär en hel del nyheter både vad gäller grundläggande krav för stöd men även hanteringen av ansökan och utbetalning. Trots den rådande pandemin har vissa bolag gått bättre än förväntat och vill kunna genomföra utdelning trots att bolaget erhållit stöd för korttidsarbete.  Många bolag har därför efterfrågat förtydligande avseende utdelning och koncernbidrag vilket nu kommit.

Under detta webbinarium går vi igenom senaste informationen om korttidsarbete och beskriver skillnaderna mellan dagens regler och de regler som ska gälla för 2021. Vi går även igenom förtydligandet avseende utdelning och koncernbidrag. Detta förtydligande kan få stora konsekvenser för bolag som funderar på att genomföra en utdelning trots att bolaget har erhållit stöd för korttidsarbete under 2020. Det finns nu betydligt bättre möjligheter att genomföra utdelning och koncernbidrag om man följer de regler som tagits fram.

Webbinaret har ett arbetsrättsligt men även bolagsrättsligt perspektiv. Föreläsare är advokaterna Maria Moberg och Krister Hjelmstedt från MAQS Advokatbyrå.

Själva webbinariet direktsänds och du som deltagare kommer att kunna ställa frågor via en chatt. Du får dock gärna maila in frågor i förväg som du vill att föreläsarna ska besvara under webbinariet. Maila frågor till Victoria Karlsson.

Varmt välkommen med din anmälan,

0