Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt och exklusivt för dig som arbetar på ett av Handelskammarens medlemsföretag. Här hittar du våra medlemmar.
Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 23:e november kl.8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Lågkonjunkturen ur ett Sydsvenskt perspektiv

Likt många andra länder i vår omvärld går svensk ekonomi in i en lågkonjunktur. Hög inflation och stigande räntor samtidigt som vi upplever en energikris med kraftigt stigande elpriser i Sydsverige. Hur påverkar dessa nya ekonomiska förutsättningar företag verksamma i Sydsverige?

I en nyligen publicerad rapport har Swedbank analyserat hur den förväntade lågkonjunkturen påverkar olika regioner i Sverige. Pernilla Johansson, seniorekonom Swedbank och författare till rapporten, presenterar sin syn på de ekonomiska utsikterna och hur Sydsverige kan komma att påverkas:

Arbetsmarknaden: Vilka branscher i södra Sverige kan förväntas få det tufft och vilka kan klara sig bättre? Vilka orter kan bli särskilt drabbade? Kommer vi att få en stigande arbetslöshet?
Bostadsmarknaden: Vilka effekter kan vi få på bostadsmarknaden i Sydsverige, påverkas planerade nybyggnationer och vad händer med bostadspriserna?
Energifrågan: Energikrisen och dess effekter på Sydsverige och företag verksamma här?

Avslutningsvis blir det en diskussion mellan Pernilla och Johan Eklund, chefsekonom Handelskammaren, där de diskuterar utmaningar och lösningar för Sydsverige i den nya ekonomiska verkligheten. De kommer även samtala kring möjliga finanspolitiska åtgärder och sina förväntningar på Riksbankens penningpolitik.

Eventet är kostnadsfritt och exklusivt för dig som arbetar på något av Handelskammarens medlemsföretag. Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan.

0