Datum / Tid


Pris

Kostnadsfritt för dig som är med i HR-Lunchen eller The New Boss. Vi tar löpande emot nya deltagare. Nyfiken och vill veta mer? Kontakta Johanna Krantz.

595 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. Här hittar du våra medlemmar.
895kr/pers för icke-medlemmar.
Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

Sista anmälningsdag är den 14 februari kl 8.00.

Eventet kommer att sända via Zoom. Ta gärna del av våra riktlinjer för användande av Zoom.

Webbinarium: Varsel och uppsägningar vid arbetsbrist eller omorganisation – vad gäller?

En vikande konjunktur gör att en del företag framöver kan behöva se över sin organisation. I vissa fall kan man som arbetsgivare se ett behov av att anpassa sin bemanning på grund av arbetsbrist eller att göra en omorganisation för att anpassa verksamheten till nya förutsättningar på marknaden. Oavsett gäller det att agera rätt i dessa situationer och följa de arbetsrättsliga regler som finns.

Under detta webbinarium belyser vi gällande regelverk i samband med arbetsbrist och omorganisation. Vi kommer att gå igenom vilka moment du som arbetsgivare måste följa och hur den arbetsrättsliga processen ser ut (när ska åtgärderna vidtas), däribland frågor kopplat till:

  • förhandlingsskyldighet,
  • omplaceringsskyldighet
  • turordningsregler, och
  • varsel

Våra föreläsare belyser även alternativa lösningar som kan finnas i stället för att behöva säga upp personal och ger andra praktiska tips.

Föreläsare är advokat Jenny Söberg och juristen Maria Bergström från Setterwalls Advokatbyrå. Båda är verksamma inom arbetsrätt.

Tipsa gärna dina kollegor, inbjudan gäller alla på företaget.

Varmt välkommen med din anmälan,

0