Industritekniker – Malmö

Under en längre tid har tillverkande företag i Sydsverige haft svårt att hitta utbildad personal. Handelskammaren satsar därför tillsammans med ett antal kommuner och utbildningsföretag på nya moderna utbildningar för vuxna.

De nya industriteknikutbildningarna kombinerar teoretiska och praktiska moment i dess kursplan. Utbildningen specialiserar sig i både hantverk och i användningen av industriell teknik och avancerade tekniska system. Utbildningen består av två delar. En inledande skolförlagd del där man lär sig grunderna men där man också får möjlighet att besöka de företag som engagerat sig i utbildningen. Därefter gör man ett praktisk fördjupning ute på ett av företagen med möjlighet att skräddarsy utbildningen. Den totala längden på utbildningen varierar beroende på förkunskaper och inriktning.

Företagen har skriande behov av industriutbildad personal. Genom lärlingsutbildningar tar företagen ett brett ansvar och engagemang för både branschen och för sina framtida medarbetare. En lärlingsutbildning erbjuder en fantastisk möjlighet för både studenter och företag att hitta varandra. Handelskammaren satsar stort på att tillsammans med sydsvenska företag och kommunerna erbjuda en ny väg att skaffa sig en eftertraktad och attraktiv utbildning, säger Erik Ehn Blomgren, Expert Kompetensförsörjning på Handelskammaren.

I nuläget finns utbildningar i dels Nordvästra Skåne (Familjen Helsingborg) och i Malmö.


Öppen för ansökan 2023 – anmäl dig här


Tepe Munhygienprodukter

En Framstående Innovatör inom Tandvårdsprodukter

TePe, grundat 1965 i Malmö, är en världsledande tillverkare av högkvalitativa tandvårdsprodukter, såsom tandborstar, tandstickor, munskölj, tuggummi osv. Med en stark förankring i vetenskap och innovation strävar TePe efter att främja god munhälsa och erbjuda produkter som möter de högsta standarderna inom tandvård.

Som vuxenlärling hos TePe får du en unik chans att få inblick i företagets innovativa arbetsmiljö och vara en del av en verksamhet som sätter hållbarhet, partnerskap och kvalitet högt på agendan. Företaget har solceller på taket, och tillverkar med fokus på energieffektivitet och minimering av avfall. TePe strävar efter alltid efter att leverera produkter av högsta kvalitet och vara en pålitlig partner för alla som delar företagets passion för god munhälsa. Du kommer vara en del av produktionsteamet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos TePe, som ligger på Bronsåldersgatan 5, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om TePe och dess sortiment, besök företagets officiella webbplats.

Skånemejerier

För Smakfulla Stunder och Hållbar Njutning

Skånemejerier är en av Skandinaviens ledande producenter av mejeriprodukter. Sedan grundandet har företaget försett människor med högkvalitativa mejeriprodukter som inte bara smakar fantastiskt utan också speglar deras passion för hållbarhet och lokala råvaror. De levererar inte bara mjölk utan fil, yoghurt, ost, grädde och en hel del ekologiska varianter.

Som vuxenlärling hos Skånemejerier får du inblick i hur ett stort och välfungerande företag inom livsmedelsindustrin fungerar. De arbetar för att stödja lokala bönder och främja hållbara jordbrukstekniker för att minimera påverkan på den omkringliggande miljön. Du kommer vara en del av produktionsteamet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Skånemejerierna, som ligger på Boplatsgatan 9, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om Skånemejerier och dess produkter, hållbarhetsinitiativ och lokala engagemang, besök företagets officiella webbplats.

Chris-Marine

Global Ledare inom Marin Teknik och Underhåll av Förbränningsmotorer

Chris-Marine är en världsledande leverantör av avancerad teknik och specialiserade lösningar för underhåll och optimering av förbränningsmotorer. Med över 50 års erfarenhet har vi etablerat oss som en pålitlig partner för marina och industriella kunder över hela världen.

Som vuxenlärling hos Chris-Marine får du en unik chans att få inblick i hur företaget använder avancerad teknik för att underhålla och förbättra prestandan och förlänga livet på förbränningsmotorer. Du kommer vara en del av produktionsteamet. Förutom detta finns ett kundsupportteam som bistår kunderna med expertis, utbildning och service.

Chris-Marine strävar efter att stödja sina kunders hållbarhetsmål genom att erbjuda lösningar som ökar energieffektiviteten och minimerar miljöpåverkan. Genom att investera i hållbara teknologier bidrar företaget till en mer ansvarsfull och effektiv användning av resurser.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Chris-Marine, som ligger på Stenyxegatan 3, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om Chris-Marines innovativa lösningar, besök företagets officiella webbplats

Avebe Stadex

Ledande Inom Innovativ Stärkelse

Avebe Stadex är en världsledande kooperativ organisation som fokuserar på produktion av innovativa stärkelsebaserade lösningar. Med rötter som sträcker sig tillbaka till 1919 är Avebe Stadex drivna av en stark passion för hållbarhet, kvalitet och nyskapande inom livsmedelsindustrin.

Avebe Stadex satsar på minimering av klimatpåverkan och främjar ansvarsfulla jordbruksmetoder. Företaget samarbetar nära med sina partners för att utveckla produkter som stöder deras verksamheter och differentierar dem på marknaden.

Som vuxenlärling hos Avebe Stadex får du inblick i hur ett stort och välfungerande företag inom livsmedelsindustrin fungerar. Du kommer vara en del av produktionsteamet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Avebe Stadex, som ligger på Kopparbergsgatan 31, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om Avebe Stadex och dess produkter, besök företagets officiella webbplats

Metop

Mer information kommer inom kort.

Westerlins Maskinfabrik

Precision och Innovation för Industriell Effektivitet

Westerlins Maskinfabrik AB är en framstående aktör inom tillverkningsindustrin och specialiserar sig på att leverera högkvalitativa maskinlösningar för industriellt bruk. Företaget etablerades 1925 och över årtionden har vi etablerat oss som en pålitlig partner för företag som strävar efter precision, pålitlighet och innovativ teknik.

Företaget har fokus på kundnöjdhet det är en grundläggande filosofi som alla som arbetar där måste omfamna, dessutom är de engagerade i hållbarhet och ansvarig produktionspraxis för att minimera vår påverkan på miljön.

Som vuxenlärling på Westerlins Maskinfabrik AB får du inblick i hur ett lite mindre familjeägt företag arbetar på ett kvalitativt sätt inom flera specialområden såsom svarvning och fräsning, design och tillverkning av specialanpassade maskiner. Du kommer vara en del av produktionsteamet.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Westerlins Maskinfabrik AB, som ligger på Trehögsgatan 10, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om Westerlins Maskinfabrik AB och dess produkter, besök företagets officiella webbplats

Jernbro

Innovativa Lösningar för Industriell Underhållstjänster

Jernbro är en framstående leverantör av industriella underhållstjänster och tekniklösningar med över 60 års erfarenhet. Jernbro är dedikerade till att stödja andra företag genom att erbjuda högkvalitativa tjänster som optimerar anläggningars drift och förbättrar långsiktig hållbarhet. Ett av företagets nyckelområden är industriellt underhåll.

Som vuxenlärling på Jernbro får du en inblick i hur företaget erbjuder ett komplett utbud av industriellt underhåll, inklusive mekaniskt, elektriskt och automationsunderhåll. De strävar efter att minimera driftstopp och öka pålitligheten hos kundernas utrustning och anläggningar.

Jernbro sätter alltid säkerheten i första rummet. De strävar efter att skapa en arbetsmiljö där hälsa och säkerhet prioriteras. Dessutom engagerar de sig i hållbarhetsinitiativ för att minimera miljöpåverkan och främja socialt ansvarstagande.

Vill du veta mer om möjligheterna att arbeta hos Jernbro, som ligger på Borrgatan 40, i Malmö. Skicka in din intresseanmälan här.

För mer information om Jernbro, och deras tjänster, besök företagets officiella webbplats

Bema Slip

Mer information kommer inom kort.0