Diplomet på import- och exportkunskap är i hand

Får vi stolt presentera de fyra först utexaminerade från Handelskammarens diplomutbildning; Hannes de Richeleu från Atos Medical AB, Ursula Rosenqvist från Kemira Kemi AB, Gerd Stjärnfäldt från Boliden Bergsöe AB och Anders Löfgren från Kemira Kemi AB. Idag har de skrivit och med gott resultat klarat kunskapstestet som avslutar Handelskammarens Diplomutbildning – Import och Exportkunskap.

– Det var kluriga frågor, men gick bra. Jag jobbar inte med alla delar dagligen, kommenterade Anders Löfgren när provet var över.

– Kul men lite nervöst, det var länge sedan jag skrev prov, fyllde Ursula Rosenqvist i.

Alla fyra har valt att läsa inriktning både mot import och export, vilket innebär att de deltagit i 6 olika delkurser under två år. Deltagarna är nöjda med utbildningen.

– Ett diplom på kunskapen ger mer tyngd åt oss själva, sade Ursula Rosenqvist.

– Diplomet ger mer auktoritet inom området, utbildningen är bra både för mig som person och för företaget, kommenterade Gerd Stjärnfäldt.

Per Anders Lorentzon är den som håller i diplomutbildningen på Handelskammaren. Han är nöjd efter att de fyra första deltagarna nu är klara.

– Jag var rädd att provet skulle vara för svårt och är glad över att deltagarna var så duktiga. Nästa examinering blir antagligen i februari.

Läs mer om Handelskammarens Diplomutbildning – Import och Exportkunskap.

0