Migrationens kraft hos Handelskammaren

Ikväll lanseras boken Migrationens kraft – därför behöver vi öppna gränser hos Handelskammaren i Malmö. De två författarna Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt kommer under ett seminarium att berätta om boken och prata om hur alla kan vinna på mer öppna gränser. Samtalet leds av Handelskammarens vice vd Per Tryding. Seminariet startar kl. 17.00 i Handelskammarens lokaler på Skeppsbron 2 i Malmö.

–   Migration är ett lika naturligt som viktigt komplement till världshandeln. I dagens ekonomi är människors fria rörlighet minst lika viktig som rörligheten för varor och tjänster för tillväxten, säger Per Tryding.

–   Helt fri migration skulle fördubbla världsekonomin. Människans rörelse över nationsgränser är utan tvekan vårt mest effektiva vapen i kampen mot den globala fattigdomen. Men Sverige behöver reformer för att fullt ut kunna utnyttja migrationens kraft, säger Fredrik Segerfeldt.

–   Vi vet att dåliga konjunkturer ofta skapar rädsla för invandring, och den rädslan och dess konsekvenser kan bli det största hindret för lyckad invandring och vägen till arbete. Därför tycker vi att denna bok är oerhört viktig i dagens Europa, säger Johan Norberg.

För mer information, kontakta:

Per Tryding, PhD
vice vd, Handelskammaren
040 690 24 09
per.tryding@handelskammaren.com

Johan Norberg
070-771 29 12
johanknorberg@gmail.com

Fredrik Segerfeldt
0708 806 801
fredriksegerfeldt@gmail.com

0