Jakten på Sveriges Bästa Lärare börjar NU!

För att lyfta frågan om höjda lärarlöner ger Sydsvenska Industri- och Handelskammaren en inspirerande lärare ett pris på 10 000 kronor. Handelskammaren menar att lärarna har ett av de viktigaste jobben i samhället. Det borde synas i lönekuverten för att göra yrket till ett framtidsjobb.

En lärares månadslön bör vara 10 000 kronor högre än den är idag. Det anser Handelskammaren. Genom kampanjen ”Sveriges bästa lärare” vill Handelskammaren hitta en lärare som inspirerar och entusiasmerar. Priset ska hylla det som är bra med skolan och lyfta läraryrket.

– Den enskilt viktigaste faktorn för kvalitet i skolan är läraren. Skolan är företagens viktigaste partner och i näringslivet finns oro för skolans kvalitet. Morgondagens arbetskraft sitter i skolbänken idag. Ingen skola är bättre än sina lärare och därför uppmärksammar vi de som har förmågan att lära ut och entusiasmera, säger Per Tryding, vVD på Handelskammaren.

– Forskningen är tydlig. Det enda som ger en bra skola är en bra lärare. Inget annat biter. Och lönen spelar stor roll. Det handlar om att locka talanger till yrket. Vill vi få en bättre skola i framtiden är det dags att göra något åt det nu, fortsätter Per.

Priset delas ut på Handelskammarens årsmöte den 28 maj där bland andra Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommer att närvara. 

Kampanjen genomförs nu för sjunde gången och riktar sig till grund- och gymnasieskolor.

Kampanjen går att följa på http://www.facebook.com/lararpriset och på http://www.twitter.com/Lararpriset

Låt jakten börja! 

För frågor och ytterligare kommentarer, kontakta:

Per Tryding, vVD Handelskammaren; 040-690 24 09 eller

Lisa Jedlid, projektledare för Lärarpriset; 040-690 24 10.

0