Vem blir Årets Tekniker 2016?

Det är med stolthet vi för fjärde året delar ut priset:

Årets Tekniker – ett pris till en tekniker som gör skillnad!

Teknik är det mänskligaste som finns. För att visa just detta delar Handelskammaren, i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Chefspoolen, Deloitte, HMS, Höganäs, Moll Wendén, SEB, TePe Munhygienprodukter AB och Trelleborg AB, varje år ut ett pris till Årets Tekniker.

Det handlar om att hitta personer som kan inspirera andra. Utan innovativa tankesätt och modiga människor med nya idéer och produkter är det oerhört svårt att konkurrera på en global marknad.

Under de senaste åren har vi fått in flera intressanta nomineringar vilket, efter noga övervägande, har resulterat i nedanstående vinnare:

2013: Bo Håkansson, Professor vid Chalmers. Se mer här: Årets Tekniker 2013

2014: Mehrdad Mahdjoubi, Orbital Systems. Se mer här: Årets Tekniker 2014

2015: Petra Wadström, Solvatten, Se mer här: Årets Tekniker 2015

Idéen till priset kommer ursprungligen från Kerstin Lindell, VD på Bona AB och tillika vice ordförande i Handelskammaren.

– Det finns studier som visar att det år 2030 beräknas råda brist på över 50 000 ingenjörer. Genom ”Årets Tekniker” kan vi lyfta tekniker som yrkeskategori, och förhoppningsvis också skapa intresse för teknik, och därmed bidra till att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Det finns priser till ledare, ekonomer och innovatörer, men det är alltför sällan som vi uppmärksammar tekniker säger Kerstin Lindell.

Vinnaren utses med hjälp av nomineringar – från till exempel kollegor, elever och chefer och sedan granskas kandidaterna av en jury som utser vinnaren. Vinnaren får ett stipendium på 50.000 kronor samt en CSR-check att dela ut till ett valfritt projekt som främjar ungdomar och utbildning.

Prisutdelningen sker på Handelskammarens Höstmöte, den 1 december, i Malmö.

Nominera en tekniker på http://www.aretstekniker.se

För frågor eller ytterligare kommentarer, vänligen kontakta: Per Tryding, vVD Handelskammaren: 0708-73 56 60 eller Lisa Jedlid, projektledare: 0702-15 73 20

0