Almebaren 21 maj 2019

Miljöpartiet Märta Stenevi
Märta Stenevi är Miljöpartiets partisekreterare och partiets sjunde till EU-valet. Hon har tidigare varit gruppledare för Miljöpartiet i Malmö och verkat i kommunstyrelsen, bland annat som ordförande i Stadsbyggnadsnämnden och ledamot i Kommunstyrelsen.

Socialdemokraterna Heléne Fritzon
Heléne Fritzon är Socialdemokraternas förstanamn i EU-valet. Mellan 2017-2019 var Heléne migrationsminister och biträdande justitieminister och har utöver detta bl.a 25 års erfarenhet av att vara kommunalråd i Kristianstads kommun. 2003–2013 var hon ordförande för Socialdemokraterna i Skåne och har under tiden även varit ledamot i partiets verkställande utskott och i styrelsen. Heléne var fram till 2017 ledamot i Sveriges Kommuner och Landstingsstyrelse innan hon blev statsråd.

Kristdemokraterna David Lega
David Lega är en av toppkandidaterna för Kristdemokraterna. Han sitter som ledamot i partistyrelsen och i partiets verkställande utskott. Sedan 2011 är David kommunalråd i Göteborg där han även sitter med i fullmäktige och styrelse. Utöver dessa uppdrag är han ordförande i Kommun- och regionpolitiska rådet.

Liberalerna Allan Widman
Malmö Liberalernas riksdagsledamot Allan Widman kandiderar i år till EU-valet. Allan är i grund och botten advokat men har sedan 2002 suttit med i riksdagen. Han är sedan dess ledamot i Försvarsutskottet där han även var ordförande 2014–2018. Som före detta vice gruppledare för partiet siktar han nu mot Bryssel.

0